Directorul ApaServ: Semnal de alarmă cu privire la proiectele de modernizare

Directorul companiei ApaServ, Bogdan Mușat, a atras atenția în repetate rânduri, în cadrul interviului organizat de Ziar Piatra Neamț, asupra faptului că se modernizează anumite străzi, trotuare, spații verzi, fără a se ține cont de faptul că în acele locuri există țevi, conducte ce ar trebui înlocuite înainte de a face o lucrare ce va fi ulterior distrusă pentru a interveni asupra avariilor.

Robert Iosub, Ziar Piatra Neamț: Vorbind despre aceste construcții, care se suprapun, din punctul acesta de vedere Piatra Neamț va fi top în următoarea perioadă. Avem proiectele de mobilitate urbană și în afară de acestea, am văzut recent la Primărie o listă cu 20-30 de străzi care vor intra în reabilitare. Am impresia că multe din acele străzi au pe sub ele conducte expirate. Cum veți proceda?

Bogdan Mușat, director ApaServ: „Am primit la companie și documentul de care vorbiți dumneavoastră, prin care suntem anunțați că anul acesta vor fi o serie de intervenții de reabilitare a străzilor, a unor bretele, a unor parcări, urmează să facem o discuție cu cei de la primărie, prin care să stabilim ce avem de investit/ce nu avem de investit. Problema este că noi am comunicat de la începutul anului că investiții pe înlocuiri de tronsoane de alimentare cu apă sau canalizare avem „asta”, deci am discutat, am bătut în cuie, le-am cuprins în bugetul de investiții, urmează să le dăm drumul. (…) Din lista pe care am primit-o la companie, este o listă destul de lungă, la ora actuală bugetul de investiții al companiei este bătut în cuie. Din punctul meu de vedere, primăria ar trebui să găsească o soluție, să mai pună un 25-30% pentru fiecare străduță pe care vrea să o reabiliteze, astfel încât să vină să înlocuiască.”

S-au alocat niște bani, cred că pentru conducta pe o stradă principală care este cuprinsă în proiectele de mobilitate urbană, cred că pe Bulevardul Traian dacă nu mă înșel.

„Pe Bulevardul Traian, pe Bulevardul Decebal, și mai au pe Petru Movilă tronsoanele care se suprapun cu POIM-ul. POIM-ul nostru fiind la ora actuală în faza de obținere a avizului. Dacă le-au bugetat le urez succes, și baftă să găsească în primul rând constructori. O să le oferim sprijin tehnic.”

Eram curios, de exemplu, dacă pe Bulevardul Traian vor pune conducta tot sub șosea sau o duc pe sub trotuare sau ce soluție va exista.

„Varianta tehnică aleasă acolo de către proiectant, bineînțeles în colaborare și cu colegii de la noi, este cea care va veni pe carosabil. Nu are unde să o ducă, au analizat atât consultanții pe care îi avem noi pe POIM, cât și colegii de la noi care au dat soluția aceasta. (…)

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate