Directorul Parking, noi clarificări privind reînnoirea contractelor pentru parcările de reședință (VIDEO)

Problema parcărilor de reședință care a creat un deranj social major în municipiul Piatra-Neamț pare că e pe cale să se rezolve într-un termen rezonabil. După cum probabil știu deja mulți pietreni, parcările de reședință au ajuns din nou în administrarea firmei Parking după ce o perioadă scurtă de timp s-au aflat în administrarea primăriei. Din cauza unor litigii, s-a revenit la Parking și, cum era de așteptat, au apărut confuzii, întrebări, iar oamenii încep să își piardă răbdarea.

Problema parcărilor de reședință va trebui rezolvată cumva, cu calm și apel la înțelegere, pentru că, vrem, nu vrem, cu toții ne aflăm în această situație. În acest sens, pentru a aduce noi clarificări cu privire la reînnoirea contractelor, l-am invitat alături de noi pe directorul Parking, Ionuț Moroșanu.

După o perioadă de „șomaj” de 4 luni, societatea Parking a revenit la activitatea normală în forță și încearcă să rezolve problema a peste 7000 de contracte de parcare de reședință expirate încă din luna februarie. Potrivit directorului Parking, se procesează, pe baza unor programări, în jur de 300 de contracte pe zi.

Vă rugăm să urmăriți cu atenție materialul video de mai jos unde sunt răspunsuri la mai multe întrebări.

În atenția celor cu contractele expirate:

  • Contractele vor fi reînnoite în ordinea expirării, începând cu luna februarie 2022
  • Reînnoirea contratelor se face pe bază de programare
  • Clientul este contactat pentru programare telefonic sau prin SMS DE CĂTRE Parking. Clientul NU trebuie să contacteze el societatea Parking, deoarece absolut toate contractele expirate vor fi procesate și fiecare va fi contactat pentru programare de către Parking. A suna la Parking din proprie inițiativă sau a vă prezenta la sediu fără o programare prealabilă va conduce la blocarea activității, dar și la refuzul politicos de a se rezolva problema pe loc. Fiecăruia îi va veni rândul la reînnoirea contractului, în baza unei programări stabilite de comun acord.

În atenția celor cu contractele expirate care au depus cerere la primărie

– Nu mai este necesar să prezinte actele deja depuse pentru reînnoirea contractelor – acestea au fost transferate de la primărie la Parking

– Clientul va fi contactat pentru programare în vederea plății și semnării contractului.

În atenția celor care își vor pierde locurile de parcare în urma lucrărilor pe coridoarele de mobilitate urbană (aproximativ 700 de locuri):

-Scopul este ca nimeni să nu își piardă dreptul la un loc de parcare: pentru aceasta sunt programările.

-Problema este dificil de rezolvat. S-au identificat terenuri pentru noi locuri de parcare în apropierea coridoarelor de mobilitate urbană. Va dura.

-Persoanele care au 2 locuri sau mai multe de parcare contractate în zona coridoarelor de mobilitate urbană nu vor mai primi decât 1 loc de parcare, pentru ca celălalt loc să fie dat unei persoane care parca în zona afectată de lucrări.

-În momentul creării unor noi locuri de parcare, prioritate vor avea cei care și-au pierdut locul în urma lucrărilor pe coridoarele de mobilitate urbană.

-Se poate ajunge la situația licitării unor locuri de parcare, ca ultimă soluție.

Serviciul de blocare/deblocare a devenit funcțional începând cu ziua de luni, 11 iulie. Programul este de luni până vineri între 8-22 și sâmbăta până la ora 14. Taxa s-a mărit la 100 de lei. Până la soluționarea tuturor contractelor, se va încerca o rezolvare amiabilă, pentru a nu se ajunge la ridicarea mașinilor.

Se recomandă celor care parchează pe alte locuri să lase un număr de telefon de contact în bord pentru soluționare amiabilă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate