DOCUMENT | OBIECT | NARAȚIUNE – Expoziție de fotografie și artă video

DOCUMENT | OBIECT | NARAȚIUNE

Expoziție de fotografie și artă video

11 aprilie – 9 mai 2023 (deschiderea: marți, 11 aprilie, ora 17:00)

Muzeul de Artă Piatra-Neamț

Sub egida Complexului Muzeal Național Neamț, Muzeul de Artă Piatra-Neamț în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, propune un nou proiect de artă contemporană, care va avea deschiderea, marți, 11 aprilie, ora 17.00.

Expoziția DOCUMENT | OBIECT | NARAȚIUNE reunește o selecție de lucrări aparținând membrilor colectivului didactic și colaboratorilor specializării Foto-Video a Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în calitatea lor de artiști contemporani ce activează pe scena artistică națională și internațională. Lucrările prezentate relevă o diversitate de practici fotografice și de artă video contemporane, centrate pe documentarea subiectelor sociale de actualitate, pe studiul elementelor naturale și observarea haptică a acestora, precum și construcții figurative de factură conceptuală. Deși eterogen, ansamblul expozițional problematizează și (de)construiește noțiunile de comunitate, comuniune, natură, materie și obiect mundan, oferind publicului formate și medii artistice diverse ce includ video proiecții, obiect artistic și serii fotografice de dimensiuni variabile, concretizate într-o invitație la contemplarea introspectiv-analitică a mediului imaginii fotografice.

Evenimentul prezintă o selecție a lucrărilor colectivului didactic al specializării Arte Plastice (fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii) din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 aprilie – 9 mai 2023.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate