Doi noi doctori au venit în echipa medicală a Spitalului Orășenesc Bicaz

Începând cu data de 1 februarie 2023, doi doctori tineri și valoroși și-au început activitatea la spitalul din Bicaz.

Domnul doctor, Zavalichi Marius Andrei, medic specialist cardiolog, chirurgie cardiovasculară și doctor în științe medicale, este absolvent al Universității de Medicină „Grigore T. Popa” din Iași, cu nota la examenul de licență 9,96.

Deși a avut și are numeroase oferte din partea unor spitale mari, de prestigiu, a ales să vină la Bicaz datorită încrederii în echipa de aici. Scopul domnului doctor este acela de a construi în spitalul de la Bicaz un centru de diagnostic și îngrijire a bolilor cardiovasculare, la nivelul standardelor secolului 21.

Domnul doctor Piftor Ioan, este absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, specialist ORL și chirurgie cervico facială. Pregătirea in specialitate a urmat-o in cadrul Spitalului Clinic de Recuperare Iași. Și dumnealui a fost ofertat de spitale mai mari dar a ales Bicazul pentru a clădi un viitor spitalului.

Doctorii care au venit acum se alătură unei echipe de specialiști formată în ultimii ani în jurul dnei. dr. Damoc Letiția, alcătuită din:

● Pediatrie – dr. Bulai Georgiana;

● Medicină Internă – dr. Radu Dușică Teodoru;

● Neurologie – dr. Sandu Elena Nicoleta;

● Recuperare Medicală – dr. Colesniuc Constantin;

● Urologie – dr. Despa Dan Paul;

● Radiologie – dr. Stejeran Narcisa

● Geriatrie – dr. Ivașcu Ioana;

● Îngrijiri paliative – Ciobotaru Lucian Daniel;

● Compartimentul de Primiri Urgențe – dr. Awad Mohamad, dr. Popescu Gabriel, dr. Stoica Gabriel;

● Gărzi – dr. Crețu Pușa, dr. Chirilă Petronela, dr. Zavate Cristina, dr. Manea Gabriel;

Pentru ca activitatea cadrelor medicale să poată fi realizată cu succes, iar pacientul să poată fi diagnosticat și tratat corect, este nevoie urgentă de aparatură medicală. În acest sens s-au făcut demersurile necesare achiziționării acesteia (ecocardiograf, holtere, monitoare funcțiile vitale, unit ORL, dispozitiv pentru testare la efort ) printr-o finanțare de la Ministerul Sănătății care va trebui completată de un sprijin din partea Consiliului Local Bicaz.

Dorința echipei medicale de a-și face datoria față de fiecare pacient în parte trebuie să fie completată de asigurarea mijloacelor de investigație și tratament. Altfel eforturile noastre vor fi în zadar.

Spitalul Orășenesc ”Sf. Ierarh Nicolae” Bicaz

Primăria Bicaz – pagina oficială:

O veste foarte bună pentru întreaga noastră comunitate! Prin venirea noilor medici, echipa spitalului nostru este mai mare și mai valoroasă iar beneficiari suntem cu toții.

Ceea ce puțini credeau posibil la început, în anul 2015 când spitalul a fost redeschis, acum devine realitate. Cu toții trebuie să o sprijinim!

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate