Doi părinți din Piatra-Neamț au inimile zdrobite de durere: pentru ei sărbătorile vin cu lacrimi, neputință și disperare – puiul lor de numai un an și două luni suferă cumplit și are nevoie de ajutor/APEL UMANITAR

Nu cred să existe durere mai mare pentru un părinte decât aceea de a-ți vedea copilul bolnav și să realizezi că oricât l-ai iubi, oricât ai implora cerul să iei asupra ta suferința lui, e în zadar. Nu există troc, nu există negocieri, nu poți da nimic la schimb pentru ca el să fie bine, deși ai face-o fără ezitare.

Luca Ioachim este un pui de om de numai un an și două luni care a suferit în scurtul timp de când a venit pe pământ cât nu au făcut-o alții într-o viață, iar drumul lui spre recuperare este unul anevoios, dureros și costisitor. Cine spune că sănătatea nu se poate cumpăra ori nu a fost cu adevărat bolnav, ori nu a căzut în hăul disperării.

Totul a pornit de la o naștere traumatizantă din cauza căreia acest îngeraș a fost diagnosticat cu ARTROGRIPOZA CONGENITALA MULTIPLĂ, SINDROM EXTRAPIRAMIDAL, DISLIPIDEMIE, TULBURARE GLOBALĂ DE DEZVOLTARE, TULBURĂRI DE METABOLISM. Părinții au făcut și fac în continuare tot ce e omenește posibil pentru a-i asigura recuperarea însă costurile depășesc cu mult puterea lor financiară, mai ales în condițiile în care Luca mai are doi frățiori.

Cazul a intrat în atenția Monicăi Sofron care la ora redactării acestui articol privește în gol și plânge. Plânge pentru că știe ce înseamnă o astfel de suferință, își amintește cât de chinuitoare e neputința și retrăiește momentele în care și-ar fi dat la schimb propria viață pentru ca băiețelul ei, care o întărește acum din ceruri, să se fi făcut bine:

Nu prea mai am cuvinte în seara aceasta ….sau aș avea prea multe dar nu vreau ca vouă, celor aflați în freamătul pregătirilor de Craciun, să vi se pară prea lungă, plictisitoare…să treceți grăbiți mai departe nedorind să vă încărcați cu acel „alt caz…sărmanii, scrieți despre ceva mai vesel”.

Dar…eu vă rog…gândiți-vă…voi ați putea fi acești părinți…al vostru ar putea fi acest îngeraș de băiețel…cum ar fi Crăciunul vostru????…cum ar fi Crăciunul celorlalți frățiori???

Haideți alături de Ioachim…pe lungul drum al investigațiilor, internărilor, spitalelor din țară și din străinătate…

Are nevoie urgentă să ajungă la cei mai buni specialiști…

Haideți să dăruim speranță…

Viața ne oferă multe încercări și ne dă posibilitatea de a trece prin multe obstacole, dar lucrurile mici pe care le facem și le spunem au mare importanță, în timp ce noi ne urmăm calea.

Un gest simplu poate să ia povara umerilor obosiți de drum. O vorbă bună poate îndulci inima, câtă bucurie țâșnește deodată din lucrurile mici și simple.

Uneori viața te aduce în pragul disperării. Îți arată că nu ești nimic, că nu poți face nimic, că nu te poți împotrivi, că tot ce poți face este să mergi mai departe …sau nu. Alegerea îți aparține.

Atunci eu am înțeles că rostul experienței mele de viață este să încerc să îi ajut pe cei aflați în suferință sau la nevoie.

Astfel am înființat ASOCIATIA UMANITARA “CODRIN – OCROTITI COPIII CE VOR RAMANE DOAR COPII” din dorinta de a găsi soluții pentru a spijini în special familiile ce au copii cu probleme speciale – medicale sau sociale.

Și…deși în ultimul timp au fost multe dezămagiri …și uneori recunosc – cad în panta deznădejdii … și zic că renunț la ceea ce fac de atâția ani cu atât dăruire… sau îmi spun că nu mai preiau cazuri noi, căci fiind singură – volumul de munca este ffffff mare ….când îmi apar cazuri noi – în special de bebelasi…nu pot spune NU…

Așa și în seara aceasta … am venit de la micțtul Ioachim cu sufletul rupt în mii de bucăți – căci o naștere traumatizantă a frânt bucuria părinților și i-a încărcat de suferință și de diagnostice grele: ARTROGRIPOZA CONGENITALĂ MULTIPLĂ, SINDROM EXTRAPIRAMIDAL, DISLIPIDEMIE, TULBURARE GLOBALĂ DE DEZVOLTARE, TULBURARI DE METABOLISM

Am găsit o familie frumoasă cu 3 copii minunați … dar cu chipurile încremenite într-un suras înnodat cu lacrimi….

….și …în micuțul Ioachim …l-am văzut pe Codrin…iar în părinții lui, m-am văzut pe mine și pe soțul meu…la începutul celor 16 ani de chin….doare încă atât de tare …doare tare…

Și DA…oricât mi-ar fi de greu … nu mă pot opri să nu fiu alături de astfel de cazuri

A scris Monica Sofron pe pagina de Facebook

Pentru început, primul pas spre recuperare o constituie o serie de teste genetice inuman de scumpe, apoi, în funcție de rezultate părinții vor trebui să decidă împreună cu echipa medicală dacă Ioachim va suferi o intervenție chirurgicală la piciorușe aici, la noi în țară sau la Spitalul Bambino Gesu din Italia. În acest moment totul este incert pentru că planul de recuperare depinde de suma de bani disponibilă. Costurile sunt estimate la aproximativ 20.000 de euro – iată prețul speranței, speranța ca acest copilaș să poată merge, să se poată juca cu frățiorii și poate, peste ani, șă uite de toată suferința și să poată ajunge pe piciorușele lui sub brad să vadă cu emoție ce i-a adus Moș Crăciun.

Facem un apel către toți cititorii noștri – părinți, bunici, oameni cu suflet – să facă un gest în preajma sfintelor sărbători pentru că, așa cum spune proverbul, mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă.

Cei care consideră că pot dona din puținul sau preaplinul lor o pot face în conturile de mai jos:

CONT UMANITAR SCHIOPU IOACHIM RO02BTRLRONCRT00U0223311BANCA TRANSILVANIA / ASOCIATIA UMANITARA CODRIN

REVOLUT: 0733110928

Mai jos, câteva documente care atestă diagnosticul – orice alte documente pot fi puse la dispoziție de către familie, la cerere.

Facem cu toții un miracol de Crăciun?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate