Două incendii din cauza lumânărilor nesupravegheate: o bătrână a ajuns la spital (NEAMȚ)

În data de 07.01.2023, la ora 20:02, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la o casă de pe strada Plopilor în orașul Roznov.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Punctul de lucru Roznov.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul unei camere, la un dulap, cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars dulapul și articole de îmbrăcăminte din interior.
Proprietarul locuinței, un bărbat de 49 de ani, prezenta o plagă la mâna stângă. Acesta a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD dar a refuzat transportul la spital.
Focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

*****

În data de 08.01.2023 la ora10:51, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă în comuna Dulcești.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Roman și SVSU Dulcești.
Incendiul se manifesta în interiorul unei camere cu posibilitatea propagării la întreaga locuință.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars bunurile materiale din interiorul camerei (obiecte de mobilier, materiale textile, un televizor și articole de uz casnic).
Proprietara locuinței in vârstă de 70 de ani a suferit ușoare intoxicații cu monoxid de carbon și atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Roman.
Focul deschis în spații închise (lumânare lăsată nesupravegheată) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
ATENȚIE LA LUMÂNĂRILE APRINSE

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

✔ nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.

✔asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;

✔stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔ asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;

✔nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Informare transmisă de Lt. Irina Popa – ISU Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate