Două incendii în Neamț: Au ars o casă și 3 hectare de vegetație uscată

Prin apel la 112, la ora 12:57, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă în localitatea Ungheni din comuna Răucești.

Incendiul se manifesta generalizat la acoperiș și în două încăperi cu posibilitatea propagării la întreaga locuință și la anexele gospodărești.
Pompierii târgnemțeni s-au deplasat la locul solicitării cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.
Din interiorul locuinței, pompierii au evacuat o butelie ce prezenta risc de explozie.
Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars: acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp, bunurile materiale din interiorul celor două încăperi (obiecte de mobilier, articole textile, documente etc) și acoperișul unui adăpost pentru păsări pe o suprafață de aproximativ 20 mp.
Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric (aparat electric pentru încălzire lăsat sub tensiune).
Nu au fost victime.

a transmis Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

În același timp a mai fost preluat un apel la 112 prin care se solicita intervenția pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată produs în comuna Răucești. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha, au intervenit pompierii voluntari din cadrul SVSU Răucești.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate