Drama familiilor victimelor arse de la ATI Piatra-Neamț continuă. Procurorii au cerut o nouă expertiză

Procurorii de la Parchetul General care anchetează incendiul de la ATI Piatra-Neamț din noiembrie 2020 în urma căruia pacienții internați au murit nu sunt mulțumiți de expertiza INSEMEX și au cerut o nouă expertiză. De data aceasta, spitalul are posibilitatea să apeleze la propriul expert care va fi implicat în anchetă pentru a se lămuri cauzele incendiului și modul de propagare.

În urma incendiului de la ATI Piatra-Neamț pe data de 14 noiembrie  2020, 15 pacienți Covid și-au pierdut viața. În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi 6 pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, 5 din ei murind ulterior. Primele date din expertiza INSEMEX în cazul incendiului din secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț arată că flăcările au pornit de la o candelă aprinsă pe o noptieră.

„Se dorește a se face încă o expertiză în dosar și ne-au oferit oportunitatea de a avea și noi un expert al nostru. Am angajat un expert privat, fost colonel ISU, care este expert și la alte două spitale din țară cu privire la anumite incendii. Expertiza va fi făcută de procurori.

Din câte am înțeles e o expertiză despre cum a pornit incendiul, unde s-a propagat, unghiuri, temperaturi. A făcut-o INSEMEX, dar se pare că nu e concludentă, din punctul de vedere al procurorilor sau avocaților probabil. Concluzia e că se mai face o expertiză. La alte spitale a mers mai repede ancheta, la noi se pare că merge foarte încet.”, a declarat managerul spitalului, Alexandru Filimon.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate