DRDP Iași dă vina pe traficul greu pentru craterele din podul de la Girov

DRDP Iași a informat astăzi că s-au preluat din teren imagini în cursul zilei de astăzi, 4 august, pe podul de la Girov. Acest pod este într-o stare avansată de degradare, recent s-a impus o nouă restricție de tonaj, iar DRDP Iași spune că de vină sunt mașinile care depășesc limita permisă.

Nu se spune nimic despre vechimea acestui pod, nici despre misterioasele cratere-capcană apărute în zona pietonală și nu pe calea de rulare.

Citiți și: Experții s-au pronunțat pe tema podului de la Petru Vodă: S-a depășit cu mult tonajul permis

Aceste imagini au fost înregistrate de colegii noștri aflați la măsurători pe DN 15D la Girov, la podul peste Cracău (jud. Neamț), unde este în vigoare o restricționare de tonaj de 7,5 tone total. Menționăm că momentele captate au fost înregistrate în circa jumătate de oră.

Nu cu mult timp în urmă, un alt pod, de pe DN15B, a suferit o degradare, care în urma expertizării, s-a constatat că a fost determinată de nerespectarea limitei de tonaj din trafic.

Reiterăm cu acest prilej recomandarea de a respecta măsurile aplicate pe drumurile naționale. Ele au fost luate pentru a preveni și soluționa situații temporare apărute pe drumurile pe care le administrăm. Vă mulțumim!

transmite DRDP Iași

Imagini surprinse astăzi de DRDP Iași:

Prin 2015, podul era extrem de degradat:

În 2019 începuse să devină transparent:

Capcane pentru pietoni, august 2022:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate