Dumitrina Mitrea, deputat AUR – Neamț, participare activă la dezbaterile din Consiliului Europei pe teme importante pentru viitorul european

În perioada 4-6 martie, Paris a găzduit o serie de dezbateri în Consiliul Europei, unde parlamentarii din 46 de state au adus în discuție diverse probleme de importanță majoră.

Dumitrina Mitrea, deputat AUR (Neamț), a fost prezentă și a oferit un sumar al acestui eveniment important pentru viitorul Europei. Consiliul Europei a fost arena dezbaterilor pe rapoartele Comisiei de Afaceri Politice și Democrație, unde deputatul AUR, Dumitrina Mitrea, a participat la discuții intense ce au durat 9 ore pe zi.

Printre temele abordate s-au numărat cererile de aderare la Uniunea Europeană din partea unor state care și-au depus cererile cu ani în urmă, situația curentă din Rusia și decesul lui Alexei Navalny, precum și situația din Iran.

Un moment semnificativ în cadrul dezbaterilor a fost votul asupra raportului privind promovarea Codului de Bune Practici pentru Referendum, revizuit, un pas important pentru consolidarea democrației în statele membre. S-a votat și raportul privind relația dintre majoritatea parlamentară și opoziție într-o democrație a statelor. De asemenea, a fost ales președintele subcomisiilor aflate în subordinea Comisiei de Afaceri politice și democrație

Dumitrina Mitrea subliniază importanța Consiliului Europei în menținerea păcii, stabilității și colaborării între statele europene. Aceasta evidențiază faptul că dezbaterile din comisiile Consiliului Europei sunt reale și oferă parlamentarilor o platformă unde pot aduce în discuție problemele specifice țărilor lor și pot contribui la găsirea soluțiilor de rezolvare.

„Consiliul Europei trebuie să rămână instituția cea mai importantă a Europei, echidistantă, obiectivă, care să găsească soluții de pace, de stabilitate, de colaborare între statele europene,” afirmă Dumitrina Mitrea.

Participarea activă a parlamentarilor români la aceste dezbateri importante demonstrează angajamentul lor pentru construirea unui viitor european bazat pe colaborare, democrație și respect reciproc între statele membre.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate