Dumitrina Mitrea, despre Caravana Medicală AUR: „Vrem să facem bine chiar dacă nu suntem la guvernare”

Caravana Medicală AUR a fost un adevărat succes. Spunem asta bazându-ne pe numărul crescut de cetățeni care au beneficiat, în mod gratuit, de serviciile medicilor voluntari care au mers în diverse zone ale țării. Peste 13.000 de oameni au primit consultații în cadrul acestui program, iar 200 dintre aceștia vor beneficia și de operații. Din păcate serviciile medicale au ajuns să fie un „moft” în țara noastră, iar acest tip de program este binevenit întotdeauna.

Un lucru extraordinar pe care l-a făcut AUR, în ultimul timp, a fost Caravana Medicală. 200 de pacienți identificați în caravana medicală AUR cu cataractă vor beneficia de operație. Este îndeplinirea angajamentului pe care ni l-am asumat. Vrem să facem bine chiar dacă nu suntem la guvernare. Am arătat cu Caravana Medicală că putem să facem acest lucru și că vom putea și la guvernare. Medicii noștri care au fost voluntari în Caravana Medicală, pro-bono, prin toată infrastructura noastră, vor aduce acești pacienți la București și le vor asigura operația.

Prin acest demers, AUR a adus proiectul spitalului mobil la următoarea etapă. Într-o țară în care, timp de 34 de ani, guvernele au închis spitale și au izgonit doctorii români, Caravana Medicală a întins o mână de ajutor la peste 13.000 de oameni. Românii din întreaga țară, de toate vârstele și categoriile, au avut acces la servicii medicale de calitate, de care ar fi trebuit să beneficieze, în mod natural de la statul român.

Spitalul Mobil a venit în sprijinul cetățenilor cu servicii gratuite, care includ analize de sânge, EKG, consultații oftalmologice, ecografii și consultații stomatologice. Numărul românilor care au beneficat de aceste servicii ne-a demonstrat încă o dată incapacitatea guvernului și a guvernanților de a oferi oamenilor minimul necesar pentru orice societate normală, și anume accesul la un sistem de sănătate pentru toată lumea.”, a transmis deputatul AUR, Dumitrina Mitrea, în cadrul unei conferințe de presă.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate