Dumitrina Mitrea, despre Familie, Națiune, Credință și Libertate

La ultima conferință de presă AUR Neamț am rugat-o pe Dumitrina Mitrea, președinta AUR Neamț, să ne explice cu cuvintele ei ce reprezintă cele patru direcții dupa care se ghidează partidul său.

Familia este nodul nostru, este nucleul nostru, al cetățenilor, al nației noastre. Familia este normală, tradițională, formată din o femeie și un bărbat, asta înseamnă familia pentru AUR și asta înseamnă familia pentru mine. Eu sunt o persoană care îmi iubesc foarte mult familia și așa trebuie să rămână din prisma partidului AUR.

Națiunea, când vorbim de națiune, gândul mă duce la bunicii mei. Pe bunicul de pe tată nu l-am cunoscut niciodată, a murit în război, tatăl meu a rămas la șase ani fără tată. Iar bunicul de pe mamă a fost în timpul războiului împușcat în gât, a murit foarte devreme, nici nu îmi amintesc, cred că aveam 4-5 ani când a decedat și întotdeauna m-am gândit la ei. Când m-am gândit la nația română, m-am gândit că oamenii aceștia au murit prea devreme, din punctul meu de vedere, dar am sperat că nu au murit degeaba, au apărat nația noastră, ca noi astăzi să avem o țară, să mai avem o limbă, un neam, că avem pentru ce lupta în continuare.

Credința, la fel, mă duc în momentul copilăriei mele, când tatăl meu lucra și ore de noapte și de multe ori la ora 12 noaptea nu era acasă, iar mama, primul lucru pe care îl făcea când vedea că se apropie miezul nopții, aprindea candela, se așeza în genunchi și noi, copilașii (provin dintr-o familie cu șase copii), ne așezam în jurul ei și stăteam în genunchi, nici nu pricepeam prea mult la acea vârstă ce trebuie să facem acolo, dar eram în jurul ei pentru că ea se ruga ca tatăl nostru să ajungă acasă sănătos. De multe ori, când mi-a fost cel mai greu, acesta a fost primul lucru pe care l-am făcut, m-am așezat în genunchi în fața lui Dumnezeu pentru că în genunchi nu trebuie să stăm decât în fața lui Dumnezeu, nu trebuie să stăm în fața altcuiva.

Libertatea, eu m-am văzut mereu un om liber, am lucrat doar în multinaționale, nu am vrut să fiu constrânsă de nimic și chiar dacă unii înțeleg libertatea în modul nu tocmai pozitiv, cred că în 1990 am avut cea mai mare șansă să putem să gândim liber. Nu trebuie să lăsăm ca această șansă să se piardă pentru că cenzura care se practică în ultimul timp nu este în regulă și nu mai putem vorbi nici de democrație, nici de libertate.

În conceptul meu, aceștia sunt cei patru piloni la care mă duce gândul în permanență când mă întreb ce caut eu în AUR. Asta mă aduce pe mine în AUR, acești piloni pe care pur și simplu ar trebui să îi poarte în suflet fiecare român.”, a declarat Dumitrina Mitrea.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate