Dumitrina Mitrea, despre protestele din țară: „Este dovada incompetenței crase a acestui guvern de marionete”

Am văzut cu toții protestele fermierilor și ale transportatorilor, dar și modul în care aceștia au fost tratați în timp ce încercau doar să își ceară dreptatea. Ceea ce nu am văzut, însă, a fost puțin curaj din partea guvernanților sau chiar a președintelui.

În cadrul unei conferințe de presă organizată de AUR Neamț, Dumitrina Mitrea a transmis câteva detalii cu privire la toate aceste evenimente:

De peste două săptămâni avem protestele fermierilor și ale transportatorilor. Asistăm la o bătaie de joc din partea Guvernului PNL/PSD față de fermieri și transportatori. Soluțiile Guvernului Ciolacu întârzie să apară, iar protestatarii sunt tratați cu dispreț de ministerele responsabile.

Nepăsarea față de fermieri și transportatori este atitudinea generală a PSD și PNL față de majoritatea României, nu le pasă, pur și simplu, de absolut nimic. În acest moment ne întrebăm unde sunt premierul Ciolacu și domnul președinte Klaus Iohannis. Cum este posibil să avem oameni în stradă de două săptămâni și să nu li se fi rezolvat problemele? Este dovada incompetenței crase a acestui guvern PNL/PSD, un guvern de marionete. Mai mult, pentru a se spăla pe mâini de proteste fermierilor, Ministerul Agriculturii a pasat răspunderea către Uniunea Europeană, anunțând că va cere demisia comisarilor agriculturii. Această acțiune arată, de fapt, incapacitatea actualului ministru de a rezolva problemele fermierilor români. Când nu ai soluții, pasezi pisica în curtea celor de la Guvernul European.

Dar atât poate domnul ministru Barbu, nu a venit nicio soluție ideală. Să știți că cei 100 de euro pe hectar pe care i-au promis erau deja prevăzuți de anul trecut. Deci nu era nimic nou pentru acești oameni. Președintele Iohannis a apărut după o lună de zile după ce acesta a fost dat dispărut de către români. Românii sunt revoltați în stradă, iar domnul președinte Iohannis ciocnește sfidător șampanie la Palatul Cotroceni. Cam așa poate fi descrisă apariția domnului Klaus Iohannis după mai bine de două luni de absență. Românii l-au dat dispărut pe cel care, potrivit Constituției, ar fi trebuit să medieze între societatea românească și stat.

Doar că Iohannis a fost veșnic absent de la toate problemele fermierilor și transportatorilor. Prioritatea marelui absent Iohannis nu au reprezentat-o problemele celor care își strigă disperarea în stradă timp de 14 zile, preocuparea dumnealui a fost să spună că a revigorat relațiile cu Africa. Prin tot ceea ce a făcut, domnul Iohannis arată clar că nu este interesat de fermierii și transportatorii care stau în frig de două săptămâni pentru a protesta față de incompetența și incapacitatea guvernanților de a oferi un minim de condiții pentru buna funcționare a acestor două departamente.

Românii merită respectul și sprijinul autorităților, nu dispreț și ignoranță din partea celor care a trebuit să ne apere interesele. De asemenea am vrea să știm dacă președintele Iohannis, care se tot plânge că nu a făcut nicio zi de concediu… am vrea să ne explice administrația prezidențială din ce bani a plătit excursiile la schi sau în Miami dacă nu era în concediu. Dacă a plecat pe banii românilor așa cum intuim, să explice administrația prezidențială, care a fost scopul sau interesul național al fiecărei călătorii, pentru că altfel vorbim despre folosirea banilor publici în interes personal.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate