După 2 ani de mandat, primarul Andrei Carabelea răspunde deschis celor mai fierbinți întrebări ale pietrenilor (VIDEO)

După doi ani de mandat și în plin șantier în municipiul Piatra-Neamț, primarul Andrei Carabelea a răspuns în cadrul unei emisiuni-interviu la întrebările pietrenilor care nu prea aveau un răspuns asumat și clar. În cadrul materialului video, primarul Andrei Carabelea a explicat, pe rând, principalele schimbări care au loc sub sloganul „Împreună reclădim Piatra-Neamț”.

Primele explicații au fost date în ceea ce privește stadiul lucrărilor pe coridoarele de mobilitate urbană și de ce nu s-a renunțat la aceste proiecte cu finanțare europeană, semnate în mandatul primarului precedent, care este gradul de cofinanțare, când vor începe lucrările la podul de la Spital. De asemenea, Andrei Carabelea a făcut lumină în ceea ce, aparent, este un haos la nivelul lucrărilor din oraș. Una dintre explicații este aceea că acum se face ceea ce nu s-a făcut în ultimii 60 de ani. Lucrările sunt coordonate în așa fel încât toți operatorii de utilități: apă, canal, rețele de cabluri, gaz să se sincronizeze cu operațiunile de asfaltare.

S-au dat răspunsuri și cu privire la numărul foarte mare de semafoare și care este logica din spatele acestora, ce se va întâmpla cu parcările de reședință și plată orară și care este scopul final al modernizărilor: orașul va fi pentru oameni, nu pentru mașini.

Viziunea de bază a actualei administrații este aceea de a avea un oraș care să dezvolte potențialul turistic dat de cadrul natural, motiv pentru care renunțarea la mașini și introducerea pistelor de biciclete și a benzii unice pentru transportul în comun devin inevitabile.

Primarul Andrei Carabelea a explicat de ce e important să se rezolve falimentul Perla Invest pentru a nu se pierde clădirea Telegondolei și Baza Hipică și, de asemenea, a făcut precizări cu privire la hoțiile care au scos la vânzare, bucată cu bucată, la prețuri derizorii patrimoniul municipiului în mandatele anterioare. E în curs de depunere o plângere penală în acest sens și așteptăm cu interes ca cei vinovați de falimentarea Perla Invest și vânzarea orașului să plătească, chiar dacă deja e mult prea târziu.

S-a mai discutat despre situația punților vechi din oraș și motivul pentru care reabilitarea punții de la Ștrand este scoasă a 4-a oară la licitație. În final, primarul Andrei Carabelea și-a expus dezamăgirile din primii doi ani de mandat. Una dintre acestea este frecușul dintre taberele politice care duce la blocaje în administrație, iar a doua este dată de sabotajul din interiorul primăriei: unii angajați care muncesc de dimineața până seara pentru a dezvolta municipiul acoperă, prin activitatea lor, lenea și dezinteresul altor angajați.

Vă recomandăm să urmăriți acest material video pentru a vedea lucrurile și din perspectiva primarului din Piatra-Neamț. Speranța noastră, a tuturor, este ca în Piatra-Neamț să fie mai bine, nu mai rău. Dincolo de orice critici și presiuni, viitorul ne va arăta cine are dreptate și dacă municipiul va reuși să devină într-adevăr un smart city.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate