După ce Lehăduș și-a permis să aducă acuzații primarului Carabelea, mâine se face ședință pentru demiterea lui din funcția de viceprimar

Pentru următoarea ședință de Consiliu Local Piatra-Neamț, care va avea loc pe 1 martie 2024, mai mulți consilieri locali au depus un proiect de hotărâre care vizează eliberarea din funcție a viceprimarului Alin Lehăduș.

Sunt destul de evidente pentru care coaliția construită în jurul primarului Andrei Carabelea cere demiterea lui Alin Lehăduș, care în ultima perioadă a devenit incomod pentru conducerea primăriei și a emis în spațiul public o serie de acuzații pentru care va fi, cel mai probabil, înlăturat din funcția de viceprimar.

Pentru cei care au uitat, Lehăduș este cel de care Carabelea spunea că este ”un viceprimar tânăr, profesionist și implicat, un om care își iubește orașul și care va pune umărul la construcția planului care ne unește. Dar să nu ne mai mirăm că despre multe lucruri și persoane prezentate de primar ca fiind în regulă am aflat ulterior tot de la Carabelea ca de fapt s-a înșelat, probabil la fel cum s-au înșelat și mulți pietreni care l-au votat primar.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre pentru demiterea lui Lehăduș se precizează că „pe întreg parcursul exercitării acestor funcții și calități, din perspectiva rezultatelor efectiv obținute, domnul Alin Ștefan Lehăduș a dat dovadă de dezinteres constant față de rezolvarea problemelor majore ale instituției din a cărei conducere face parte, precum și față de exercitarea corespunzătoare a atribuțiilor specifice acestor calități, atingându-se chiar o performanță negativă concretizată în eșecul unei întregi serii de măsuri administrative majore.”

Sunt date și exemple de eșec: problema parcărilor și derularea necorespunzătoare a activității de administrare a fondului locativ sau activitatea de inventariere a patrimoniului. Lehăduș mai este acuzat de atitudine subiectivă, acte de insubordonare față de primar, superficialitate, ostilitate, ieșiri publice și indisponibilitate la dialog. În referatul de aprobare se mai arată că aceste „derapaje profesionale” au fost semnalate încă din 2021.

Practic, tot ce se întâmplă rău în acest oraș e din cauza lui Lehăduș care va primi sentința definitivă și irevocabilă în ședința de mâine, în „tribunalul” Consiliului Local Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate