După doi ani de pandemie s-a reluat concursul INFOKID 2022. 230 de elevi au susținut proba de concurs în laboratoarele de informatică ale Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț

După doi ani de pandemie, se reia concursul INFOKID 2022, cu sprijinul conducerii școlii, directori domnul profesor Oniciuc Grigoruță și doamna profesor Jora Claudia. În perioada 2-3 iunie, 230 de elevi din clasele a II-a, a III-a și a IV-a, pasionați de matematică, au susținut proba de concurs în laboratoarele de informatică ale Colegiului Național „Petru Rareș” Piatra Neamț.

Mulți tineri utilizează calculatorul doar pentru rețelele de socializare, lucru care, potrivit studiilor, îi face, paradoxal, mai puțin sociabili în relațiile de zi cu zi, unii chiar pierzându-și capacitățile de comunicare datorită acestor mijloacelor de socializare virtuale. Prin acest concurs încercăm să le oferim și o altă perspectivă asupra activităților pe care le pot desfășura la calculator, activități care să fie benefice și nu dăunătoare. Un alt motiv pentru care considerăm necesar acest concurs este descoperirea elevilor pasionați de matematică și informatică în scopul de a-i susține ulterior, astfel încât să poată participa la concursuri și olimpiade de mare anvergură.

Concursul s-a derulat după un program stabilit și anunțat în prealabil, subiectele au fost realizate de domnii profesori pentru învățământul primar, Onofrei Ciprian Școala gimnazială nr. 3 și Onofrei Ana-Maria Școala gimnazială „Elena Cuza”. Un fost elev al colegiului, Ștefan Urziceanu (absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială din cadrul Politehnicii București, actualmente inginer de aviație în cadrul companiei GMV), a realizat aplicația pe care au lucrat elevii ce le oferea, la terminarea probei, punctajul obținut și timpul de lucru rămas.

Cu emoții, alături de învățători, părinți, bunici cei învingători au fost premiați. Festivitatea s-a desfășurat, luni, 6 iunie 2022, în Sala de festivități a colegiului.

Premiile oferite de firma Maxx Computer, au fost înmânate de elevii voluntari din clasa a IX-a C și a IX-a F ai colegiului, cei care au fost prezenți pe tot parcursul desfășurării concursului.

Felicitări tuturor participanților!

Președinte concurs,
profesor Mareș Carmen

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate