După logica celor din PNL Neamț, George Lazăr (președintele PNL Neamț) este vinovat moral pentru accidentele petrecute în intersecția de la Girov în perioada în care era prefect

La ultima conferință de presă a PNL Neamț (click aici pentru conferință) s-a cerut demisia actualului prefect al județului Neamț deoarece în intersecția de la Gâdinți s-a produs un accident rutier soldat cu victime. PNL cere această demisie pe motiv că prefectul nu a făcut suficiente presiuni asupra celor de la Drumuri Naționale Iași pentru a respecta termenul în care au promis să monteze semafoare în această intersecție (acest termen este deja depășit cu câteva săptămâni).

În aceeași logică a celor de la PNL Neamț, zecile de accidente mortale petrecute în intersecția de la Girov pot fi imputate actualului președinte al PNL Neamț, George Lazăr pentru perioada în care a fost prefect și s-a tot amânat semaforizarea din această intersecție, supranumită chiar „Intersecția Morții”. La acea vreme, George Lazăr a fost exact în aceeași situație, promițând public în baza discuțiilor cu cei de la DRDP Iași semaforizarea, dar aceasta amânându-se de mai multe ori.

Pe vremea când George Lazăr ocupa această poziție și se produceau accidente aproape zilnic în intersecția de la Girov și tot se promitea semnalizare dar nu se mai realiza, au existat suficiente critici la adresa prefectului dar nimeni nu a cerut demisia sa pentru că ar fi fost o cerere aberantă. Nu poți da vina pe un prefect pentru că unii șoferi nu respectă semnele de circulație sau nu se uită la ele și nu observă un semn de stop de dimensiuni considerabile.

Cu tot respectul pentru victimele accidentelor din aceste intersecții, un lucru este cert: vina aparține celor care au încălcat regulile de circulație. Categoric semnalizarea rutieră din multe intersecții trebuie îmbunătățită. Societatea civilă, politicul și presa fac presiuni pe autorități pentru implementarea unor semnalizări sau presemnalizări rutiere suplimentare în zonele cu risc de accidente, dar de aici și până la a cere demisia cuiva pentru că un șofer nu a oprit la semnul de „STOP”, este un drum extrem de lung.

Din păcate, de ceva vreme acesta este modul arogant și agresiv în care PNL Neamț încearcă să facă politică, dorind parcă să acopere cu scandal faptul că nu au realizări notabile în județul Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate