După multe veri toride în saloane, pacienții de la Paliație vor avea, în sfârșit, aer condiționat

Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț s-a mutat la etajul 4 al spitalului vechi din clădirea în care se afla inițial, deoarece clădirea Oncologiei intră în reabilitare.

La etajul 3 din clădirea spitalului vechi se află și Secția de Paliație, secție care se află de ani de zile aici. Deși riscul suicidar este crescut, având loc numeroase cazuri de oameni care s-au aruncat de la geamul secției de Paliație din cauza diagnosticelor și simptomelor bolii, nimeni nu s-a gândit să găsească un alt spațiu mai potrivit pentru acești pacienți.

Pe lângă acest aspect, se pare că nimeni nu a fost deosebit de impresionat de chinurile acestor pacienți de pe secția de Paliație când, în timpul verii, cu Soarele bătând puternic în saloane, bolnavii se deshidratau din cauza transpirației, crescându-le disconfortul și riscul de escare și așa mare, produs de afecțiunile cu care au fost diagnosticați.

Abia de anul acesta, se pare că pe secția de Paliație vor fi montate în sfârșit și aparate de aer condiționat pentru ca pacienții să aibă un pic mai mult confort pe timp de vară, la decizia conducerii. Deși acea secție funcționează pe acel etaj de ani de zile, iar pacienții se chinuie vizibil vara, personalul medical se pare că până la această oră nu s-a gândit „dintr-o scăpare” să solicite cuiva din conducere această aparatură pentru condiții mai bune pentru pacienți.

Banii necesari pentru aparatele de aer condiționat s-au cerut de la Consiliul Județean.

„Nu mi-au cerut (n.red.șefii de secții asta), ne-am gândit noi. Cred că au fost ocupați cu mutarea, cu activitatea medicală. E ok, va fi mai bine, asta e tot ce pot să vă spun, apropo că „nu apăr medicii din spital”. Toți avem scăpări. Paliația funcționează acolo dinainte de a fi eu manager.

La noi la spital lucrurile nu se mișcă la fel de repede cum ne-am dori noi. Se fac îmbunătățiri. Mie mi se par foarte multe lucruri ciudate aici, nu doar faptul că nu există aer condiționat. Vă promit că se vor lua măsuri. Din punctul de vedere al investițiilor, în 2021 au fost de 223 mii lei din finanțare de la CJ, iar din sponsorizări 24 de milioane de lei, din care 12 milioane ATI. Nu zic că nu ne-au scăpat lucruri, încă mai lucrăm.”, a declarat managerul Alexandru Filimon.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate