După un tur al României pe bicicletă, Gheorghe Ciupercă a fost întâmpinat la Piatra-Neamț cu aplauze și tricoul de campion (VIDEO)

La invitația grupului de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra-Neamț”, bicicliștii și iubitorii sportului l-au întâmpinat astăzi, 14 august, pe îndrăgitul Gheorghe Ciupercă la intrarea în Piatra-Neamț după un tur în forță al României, pe două roți. (Detalii în articolul Adunarea bicicliștilor la Piatra-Neamț: Să îl conducem pe legendarul Gheorghe Ciupercă pe ultimii kilometri ai Turului României pe două roți)

În ropote de aplauze, Gheorghe Ciupercă a îmbrăcat tricoul de învingător și împreună cu coloana de bicicliști, escortată în siguranță de poliție și jandarmerie, a ajuns pe platoul Curții Domnești unde i s-a înmânat o diplomă din partea societății civile și a fost „botezat” în șampanie.

Cu această ocazie, s-au strâns semnături pentru a înainta către conducerea primăriei Piatra-Neamț propunerea de oferire lui Gheorghe Ciupercă a titlului de „cetățean de onoare” al municipiului în semn de recunoștință și apreciere pentru performanțele deosebite care se întind pe o perioadă de peste jumătate de secol.

La cei 80 de ani ai săi, tânărul Gheorghe Ciupercă a trăit toată viața pe bicicletă și în acest an s-a remarcat printr-o nouă performanță deosebită: în perioada 15 iulie – 14 august (cu o ședere la mare) a parcurs pe două roți întreaga Românie pe traseul Piatra-Neamț – Bacău – Focșani – Brăila – Constanța – București – Alexandria – Tr. Măgurele – Corabia – Bechet – Craiova – Tr. Severin – Orșova – Moldova Nouă – Oravița – Reșița – Caransebeș – Hațeg – Sebeș – Alba Iulia – Turda – Tg. Mureș – Toplița – Poiana Teiului – Bicaz – Piatra-Neamț.

Felicitări pentru performanță și exemplu, domnule Gheorghe Ciupercă! Multă sănătate și drumuri bune!

Acțiune a grupului de inițiativă civică „Împreună pentru Piatra Neamț „. Multumiri domnului Anton-Ioan Măzărianu, CEO Comes S.A., pentru sprijinul financiar acordat în organizarea inițiativei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate