Echipa de la „Rareș” care a obținut locul I la Space Settlement Contest are nevoie de 32.000 de euro pentru a-și ridica premiul din SUA

La ediția din acest an a National Space Society Space Settlement Contest 2023, au participat 26.725 de elevi cu 4.567 de lucrări. NSS este o organizație educațională independentă, non-profit, non-partizană, dedicată creării unei civilizații spațiale. Viziunea NSS: oameni care trăiesc și lucrează în comunități înfloritoare dincolo de Pământ și folosesc vastele resurse ale spațiului pentru îmbunătățirea dramatică a umanității.

De la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț a participat un grup de 9 elevi cu un proiect intitulat DELPHOS. Proiectul a primit PREMIUL 1. Detalii aici – click. 

Cei 9 elevi sunt: George-Alexandru Berea, Alexandru Meynaghi-Aghdam, Călin Mihai Niță, Dimitrie Dan Bolea, Ilinca Sandu, Ioan Apalaghiei, Matei Magdalina, Simon Dimitrie Lupașcu, Ioan Tudor Hanganu. Team leader: prof. Grigoruță ONICIUC.

Este al doilea an consecutiv (anul trecut a fost NEVES) când elevi ai Colegiului primesc premiul 1 la această prestigioasă competiție internațională, dovedind încă odată că performanța adevărată este la ea acasă la C.N.P.R.

S-a reușit astfel o performanță destul de rară, ca de la același Colegiu, în ani succesivi, echipe diferite, cu proiecte total diferite să obțină premiul 1.

„În acest an premierea va avea loc în Dallas, Statele Unite ale Americii – în perioada 23 – 29 mai. Sper că vom reuși cu sprijinul tuturor celor care apreciază munca acestor elevi minunați, să fim acolo pentru a primi premiul.”, a transmis prof. Grigoruță ONICIUC.

Pentru deplasarea în SUA, echipa de la Piatra-Neamț are nevoie de 32.000 de euro.

Numele meu este Meynaghi-Aghdam Alexandru, și vă transmit acest mesaj din partea echipei Delphos a Colegiului Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț. Numele „Delphos” corespunde proiectului nostru lansat către NSS Space Settlement Contest 2023, un concurs internațional despre crearea unui habitat extraterestru ce are să susțină viața umană în cadrul căruia am obținut First Prize (medalie de aur).

Am concurat alături de alți 26725 de elevi din 19 țări diferite, ce au realizat 4567 proiecte.

Pentru rezultatul obținut, suntem invitați la International Space Development Conference 2023, cea mai mare conferință internațională despre explorarea spațiului, susținută în Frisco, Texas, USA, pentru a ne prezenta proiectul și a ne revendica premiul în fața reprezentanților celor mai implicate organizații, agenții și firme din acest domeniu.

Cu toate acestea, unicul impediment la momentul actual este cel financiar, pentru o astfel de călătorie având nevoie de aproximativ 32.000 €, pentru transport și șederea acolo. Suntem dispuși să menționăm și să promovăm sponsorul prin materialele promoționale pe care le vom crea și să îi purtăm sigla pe tricourile echipei.

Suntem recunoscători pentru orice sumă. Plecarea este programată pe data de 23 mai și sperăm ca până atunci să strângem fondurile mai sus precizate. Vă mulțumim anticipat!

Sponsorizare prin Colegiul Național Petru Rareș:
Plătile în lei se vor face în contul: RO09BRDE280SV14100922800, deschis la BRD.
Plățile în euro se vor face în contul: RO56BRDE280SV79196682800, deschis la BRD.

Sponsorizare prin Asociația de părinți Petru Rareș:
Plătile în lei se vor face în contul: RO71BTRLRONCRT0278119301, deschis la Banca Transilvania

Profesor coordonator: Oniciuc Grigoruță
Telefon: +40751133613
E-mail: [email protected]

Elev reprezentant: Meynaghi-Aghdam Alexandru
Telefon: +40743750155
E-mail: [email protected]
Telefon: 0233213751

Vom reveni pe subiect.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate