Echipa nemțeană de rugby feminin, „Mâțele Negre” de la Rugby Club Venus RIFIL, s-a întărit cu jucătoare noi

În urma demersurile începute în luna septembrie, 12 eleve din comuna Pipirig au început pregătirile atât pe terenul sintetic din localitate, cât și pe terenul din localitatea Bodești. Acum, din lotul actual al #matzelornegre fac parte pe lângă Paula Ciorobâtcă, Karina Lămătic, Izabela Barna, Maria Fulga,  Alexandra Popa, Amalia Buftea, Adelina Turică, Ayana Pascal și jucătoarele: Carmen Apetrei, Amalia Creangă, Georgiana Dobrică, Iustina Dorneanu, Ana Maria Baboi, Elena Daniciuc, Marta Ioniță, Ștefania Pîțîliga, Mădălina Creangă, Ștefania Gabor, Cristina Gabor și Oana Radu. Unele dintre acestea au participat deja la comtetiții organizate în țară.

În calitate de antrenor, profesorul Eusebiu Popa a precizat:

”Activitatea continuă în ciuda problemelor medicale. Ultimele deplasări au fost ca un tur de forță, fetele participând și la două deplasări într-o săptămână. Este vorba de Bârlad, București sau Arad. Mă bucur că la Pipirig am găsit sprijin și îi mulțumesc, pe această cale, doamnei director Irina Dorneanu de la Liceul Tehnologic ”Ion Creangă” Pipirig, dar și doamnei profesoare de educatie fizică, Ligia Sutu. Primul antrenament a fost pe 10 septembrie, iar o parte din fete au avut șansa să poată juca pe 30 septembrie și 1 octombrie, la Vaslui și București. Totodată, la turneul de la Arad, pe teren au intrat 7 fete de la Pipirig, plus Adelina Turică, care a jucat la categoria de vârstă U12. Fetele sunt în clasele a V -a și a VI-a, iar vârfurile  sunt în clasa a VII-a”.

Fetele abia s-au întors de la Arad, unde au participat la ”Turneul Juniorilor”, iar pe 30 septembrie și 1 octombrie au jucat la Vaslui și București, venind acasă cu rezultate bune și foarte bune.

”În același timp are loc și predarea ștafetei între generații. Paula Ciorobâtcă a pus deja ghetele în cui, preluând funcția de antrenor secund. Doar după o lună de antrenament, am deja câteva fete de la Pipirig care se pliază cu echipa. Selecția continuă, mergând pe același  principiu: <<Calitate, nu cantitate>>”.  PASIUNE, DISCIPLINĂ, RESPECT, SOLIDARITATE, INTEGRITATE și ATITUDINE, după asta ne ghidăm!”, a precizat prof. Eusebiu Popa, președinte executiv  Rugby Club Venus RIFIL.

Anul acesta, ”MatzeleNegre” au împlinit 26 ani, pe data de 1 iunie, iar clubul Rugby Venus RIFIL va înregistra 31 de ani de la înființare, pe data de 15 noiembrie.  Această performanță nu ar fi fost atinsă fără aportul partenerilor și sponsorilor: RIFIL, Dinamic92, Temad România, TCE 3Brazi, Vitamin Aqua, Acerbis Sport, Conpastru, Servascom, Promotop Iași, Farmacia Yucca și primăriile comunelor Bodești și Pipirig.

Background:

Înființat în 1991 cu grupe de băieți, de numele clubului Rugby Club Venus Rifil Piatra Neamț se leagă apariția rugbyului feminin în România, mai exact în 1996, când profesorul Eusebiu Popa avea să pună bazele primei echipe de fete.  Un proiect de succes, care a adunat de-a lungul timpului numeroase medalii și recunoaștere națională și internațională, dar mai ales, a dat echipei de rugby  a României o parte dintre sportivele crescute și formate aici, precum Irina Hîrjete, Loredana Juncanariu, Georgiana Ciocârtău (Gabor) și mai nou, Diana Mândrilaș – echipa națională de junioare U18.  Clubul are două titluri de campioană națională senioare 2005 și 2006, și două de vicecampioană în 2007 și 2008 și un loc III la junioare, în 2013. În cei aproape 31 de ani de activitate a avut mai multe denumiri, Club Rugby Venus sau, mai recent, Mâtzele Negre, un adevărat brand autohton.  În prezent, clubul este centrat exclusiv pe rugby feminin.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate