Ecoturism pe drumul lui Ivan Patzaichin – de la Piatra-Neamț pe Dunăre, în perioada 1-14 septembrie 2023

În perioada 1-14 septembrie 2023, iubitorii de natură sunt invitați să participe la Wild Canoeing Tour, pe drumul lui Ivan Patzaichin, prin proiectul Apele Unite ale României. Turul va include 10 canoe cu 20 de persoane. În cele 10-12 zile, pe traseu se vor parcurge în medie 20-60 km/zi.

Pentru canoe vor fi necesare: veste de salvare, papuci din neopren, pălărie de soare, cremă solară, bluză pentru apă cu mânecă, pelerină de ploaie, pungi impermeabile pentru telefon/mâncare, pastile antițânțari, set de schimburi. Participanții trebuie să aibă minim 12 ani, să știe să înoate, să dispună de cort și echipament pentru canoe.

Nu vor lipsi activități de divertisment precum camping, ski pe apă, jocuri distractive, muzică, dans, plajă la Sulina. Rutele pe traseu sunt: Piatra-Neamț-Bacău-Adjud-Rezervația Naturală Pădurea Merișor-Satul Nămoloasa-Șendreni-Isaccea-Tulcea (Concurs național de canotcă și concerte în cadrul Ivan Paztaichin Fest)-Maliuc-Mila 23 (inaugurarea Muzeului Ivan Patzaichin)-Sulina.

Participanții vor afla lucruri interesante despre cum se varsă Bistrița în Siret și cum Siretul se varsă în Dunăre, despre faună, avifaună și floră, starea ecologică a apelor și drumul lui Ivan Patzaichin (proiectul Apele Unite ale României).

Evenimentul e organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în colaborare cu Asociația Plai Verde din Piatra-Neamț. COMES Săvinești este sponsorul principal.

Asociați Plai Verde are ca scop promovarea imaginii municipiului Piatra-Neamț, promovarea și încurajarea ecoturismului, stimularea performanței în cadrul societăților comerciale, susținerea unei burse sociale care va purta numele lui Ivan Patzaichin. În prezent, proiectul bursei se află în faza de strângere de fonduri și pe această cale mediul de afaceri este invitat să se asocieze inițiativei.

Dacă bugetul strâns va asigura necesarul cheltuielilor (circa 73.000 de lei), se are în vedere organizarea în zona La Caiace din Piatra-Neamț, în cadrul evenimentului Wild Canoeing Tour, faza zonală a concursului de canotcă. Acest concurs este recunoscut la nivel național (în anul 2019 IPJ Neamț a câștigat faza națională organizată la Tulcea).

wild.canoing.2023.2

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate