Elevi și profesori de la Școala din Dochia s-au deplasat în Turcia, printr-un proiect ERASMUS

În perioada 22-28 aprilie 2023, un grup de elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială din Dochia – Neamț s-a deplasat în Turcia, localitatea Tokat, în vederea susținerii unei mobilități din cadrul proiectului ERASMUS KA210-SCH-50387F16, „Can we create the perfect environment with digitality and art?”.

Este cel de al doilea proiect ERASMUS pe care unitatea școlară îl derulează pe o perioada de 2 ani, respectiv, 2023-2025. Mobilitatile europene sunt realizate cu scopul de a învăța și, totodată, de a produce efecte pozitive asupra tuturor partenerilor implicați.

Implementarea celor două proiecte ERASMUS  a fost ghidată de trei principii de baza: coerentă, transparență, vizibilitate. În general proiectele europene reprezintă o oportunitate, atât pentru dascăli, cât și pentru elevii care au făcut cunoștință cu participanții la educație din alte țări.

Activitățile celor șapte zile au constat în:

-plantare copaci,

-vizită la centrul de epurare a apei (TOKAT),

-conferințe despre crearea biodisel-ului din uleiul consumat, experimente de laborator,

-vizită la departamentul digital din cadrul universității din TOKAT, unde s-au prezentat materiale 3D de tehnică avansată,

-alcătuirea de bannere cu teme ecologice.

Proaspăt întors acasă, grupul țintă se pregătește în acest moment de cea de a două mobilitate ce se va desfășura în perioada 22-28 mai 2023, în GRANADA, Spania.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate