Elevii din Târgu-Neamț sărbătoresc prin meșteșug Ziua României

  • Micii meșteri ai Școlii Populare de Arte din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț sărbătoresc Ziua României prin meșteșuguri

Clasa externă de artă populară de la Târgu Neamț a sărbătorit 1 Decembrie așa cum le place micilor meșteri cel mai mult: prin modelajul lutului.

Activitatea Lecția de meșterit este coordonată de Ionela Lungu, instructor coordonator la Școala Populară de Artă, iar elevii Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț s-au pregătit din timp pentru o expoziție în cadrul școlii, îmbogățind expoziția și cu un costum popular pentru copil, alături de fotografii mai vechi sau mai recente în care apăreau membri familiei îmbrăcați în straie populare.

În cadrul expoziției, la loc de cinste au stat obiectele realizate de copii, mici stegulețe din lut realizate cu măiestrie și creativitate, alături de litere tot din lut ce compuneau titlul temei: 1 DECEMBRIE și ZIUA ROMÂNIEI.

Elevii fiind în grupa pregatitoare, acest lucru s-a îmbinat perfect cu faptul că micii meșteri abia au învățat literele, punând în practică în mod creativ scrierea literelor.

Expoziția a fost vizitată în pauze de elevi și cadre didactice din toată școala, bucurându-se de aprecierea colegilor, dar și de timpul de calitate petrecut în timpul orelor de artă populară.

Scopul acestei expoziții este de a face cunoscute meșteșugurile specifice zonei noastre și de a sărbători prin jocul cu lutul sărbătoarea națională a României.

Orele de artă populară se desfășoară în cadrul parteneriatului dintre Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare Neamț și Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Târgu Neamț.

Acțiune realizată și cu implicarea învățătoarelor Iulia Borș Humulescu și Alexandra Lăcătușu.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate