Elevii Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț participă la Festivalul Internațional de Artă plastică pentru copii „The small Montmartre of Bitola”, Macedonia

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț se pregătesc pentru o nouă participare la Festivalul Internațional de Artă plastică pentru copii, ediția a 42 a „The small Montmartre of Bitola”, care are loc în Macedonia, concurs organizat de CHILDRENS ART STUDIO ,,ST. CYRIL AND METHODI”.

Concursul reunește an de an peste 10.000 de participanți, din peste 30 de țări, din Europa cât și din Asia. A devenit o tradiție frumoasă, aceea de a participa la aceasta competiție de prestigiu, de 13 ani. Demersul început în 2011, de către profesorul Dan Țîrdea și preluat de profesor Oana Grădinaru din 2017, a adus Seminarului nemțean premii precum ,,Grad Prix”, ,,Best collection”, ,,Golden Palette”, „Golden Brush” și diplome Winners.

Deși avem toate distincțiile în palmares, continuăm să participăm pentru că elevii noștri sunt de fiecare dată alții, de asemeni dornici de competiție, noi experiențe și indiferent de premii, importantă e pasiunea, spiritul competitiv, munca în echipă și satisfacția muncii împlinite. Invitația ne onorează, ca de fiecare dată, precizează prof. Oana Grădinaru.

Elevii seminarului de la Neamț participă cu 27 de lucrări pe tema creației, la secțiunea Colecție cu o temă religioasă.

Anul trecut, la cea de-a XLI-a ediție a Festivalului Internațional de Artă plastică pentru copii Macedonia, cei 26 de elevii seminariști au obținut:

  • 1 Premiu Best Colection- ,,GOLDEN BRUSH”,
  • 4 premii Golden Palette: Axinte Alexandra, Costache Ecaterina, Juganariu Parascheva, cl. a XI a și Morar Teodora, cl. a IX a,
  • 3 diplome Winners Ababei Eugenia, Ungureanu Nicolae, cl. A XII a și Morar Andrei, cl. A IX a, mentionate in presa Neamt si site-ul scolii :
  • Diploma de gratitudine pentru Seminar si profesorul coordonator.

Ca urmare a rezultatelor, elevii au fost premiați și remunerați, atât de Consiliul Județean Neamț și Inspectoratul Școlar Neamț, în cadrul Galei Excelenței în Educație, în 21 decembrie 2022 cât și de Primăria Vânători Neamț.

Mult succes!

sursa: Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Veniamin Costachi” M-rea Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate