Epidemie de gripă aviară pe lacul Bâtca Doamnei. Polițiștii locali monitorizează zona și informează cetățenii

Populația de lebede de pe lacul Bâtca Doamnei este afectată de epidemia de gripă aviară. Din acest motiv este în vigoare un nou plan de măsuri pentru a limita extinderea bolii și la păsările domestice crescute în gospodăriile din proximitatea lacului.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului, cât și cei de ordine publică, monitorizează malul lacului pe toata aria de acoperire a municipiului Piatra Neamț.

Lebedele identificate ca fiind moarte sunt raportate reprezentanților DSVSA Neamț, acestea fiind eliminate din zonă conform procedurilor specifice în vigoare.

Totodată, de la debutul epidemiei și până în prezent, zilnic, cetățenii care locuiesc în apropierea lacului, dar și pescarii amatori, sunt informați cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le ia, astfel încât epidemia de gripă aviară să nu se răspândească printre păsările din gospodării.

Este recomandată limitarea desfășurării de activități sportive și/sau recreative în scopul evitării contactului între păsările sălbatice ce populează lacul Bâtca Doamnei și populație.

De asemenea, vă recomandăm să evitați hrănirea lebedelor și rațelor sălbatice, pentru că există riscul ca gripa aviară să se transmită și la om.

informează Poliția Locală Piatra-Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate