Erasmus Days la C.S.E.I. Târgu Neamț (IMAGINI)

Joi, 12 octombrie 2023 a avut loc la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Neamț activitatea cu tema „Steps for a better inclusion through Erasmus+”, sub egida „Erasmus Days”. La aceasta au participat elevi, părinți, profesori interesați de rezultatele proiectelor Erasmus derulate la nivelul școlii. Activitatea a  constat în prezentări ale proiectului Erasmus „Magic seen”, implementat în această școală în perioada 2020-2022. Datorită acestuia douăsprezece cadre didactice ale școlii s-au format prin mobilități Erasmus+, la nivel european, urmând patru cursuri:

  1. „Making lessons more interesting by fun activities, games and ICT usage”

2.     „Special Education Needs – how to use ICT and games in special education”

3.     „Special needs and autism: how to deal with them? Theoretical and practical experiences”

4.     „Inclusive Education in Italy”

          De asemenea, au fost prezentări ale mobilităților la care au mers profesori de la C.S.E.I. Tg. Neamț datorită acreditării pe domeniul „Educație școlară” obținută de Casa Corpului Didactic Neamț. Au vorbit:

  1. prof. Roxana Toma despre mobilitatea „Empowering people with disabilities”, la care a participat alături de alte colege,
  2. prof. dr. Loredana Mihăileasa despre cursul „Leadership and management in schools”,
  3. director prof. Ștefan Grigoriu despre mobilitatea din Irlanda, „ Effective school leadership”,
  4. prof. Mihaela Toma despre cursul „Outdoor and nature-based education and experiential learning” și
  5. prof. Brândușa Crețu despre mobilitatea la care a participat în acest an, „Motivation UP!”, la Sevillia.

          În afara prezentărilor mobilităților în care au fost implicați profesorii de la C.S.E.I. Tg. Neamț, au existat și momente de implicare a elevilor prezenți în sală în jocuri de învățare care le-au stârnit entuziasmul.

          Alături de profesori, la eveniment au fost prezenți și părinți ai elevilor, care au apreciat faptul că profesorii de aici se străduiesc să aducă noutăți pentru a face lecțiile mai interesante pentru copii.

          La finalul activității directorul C.S.E.I. Tg. Neamț, prof. Ștefan Grigoriu ne-a declarat: „Mă bucură implicarea colegilor mei care sunt dornici să se formeze și se întorc din aceste mobilități cu informații, instrumente și tehnici pe care le aplică la clasă în beneficiul copiilor cu dizabilități. Sperăm să putem continua colaborarea cu Casa Corpului Didactic Neamț în cadrul consorțiului a căror membri am fost până acum, dar să aplicăm și noi, ca unitate de învățământ pentru câștigarea de proiecte Erasmus.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate