Eroare gravă de proiectare la principalul culoar de mobilitate din Piatra-Neamț

Principalul culoar de mobilitate, cel de pe B-dul Traian, va fi reabilitat prin aceleași proceduri ca și celelalte două culoare de mobilitate din oraș, doar că pe Traian sunt necesare intervenții și la infrastructura drumului.

Sub asfaltul vechi se află drumul făcut de comuniști din beton, iar plăcile din beton s-au deplasat în timp și s-au lăsat sub greutatea mașinilor de mare tonaj. Dacă aceste plăci din beton nu vor fi sparte și nu se va face nimic la ele, ci doar se va freza asfaltul vechi și se va pune unul nou, inevitabil acesta se va fisura cum s-a întâmplat de fiecare dată când s-a asfaltat acest drum.

Nici măcar nu trebuie să fii specialist ca să îți dai seama că e ceva în neregulă la structura drumului, deoarece asfaltul actual e crăpat sub forme de pătrate. Deci, plăcile din beton se mișcă în structura drumului vizibil cu ochiul liber.

Este o eroare gravă de proiectare neintervenția la structura drumului și doar asfaltarea lui, iar sursele noastre ne spun că se cunoaște această problemă, dar se vrea asfaltarea înainte de alegeri, iar când se va crăpa după un timp se va mai vedea atunci ce o să se facă.

Sub acest culoar de mobilitate mai sunt și țevi depășite ca termen de viață care la fel se vor trece cu vederea și uite așa crește până la maxim riscul de a da înapoi banii europeni.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate