Eroul de azi – Polițistul Ștefan Moșuc, originar din comuna Farcașa

Într-o misiune de salvare contracronometru, în inima Iașului, un apel disperat a strigat după ajutor. Într-un moment de nevoie, un erou neașteptat a apărut în persoana polițistului local Ștefan Moșuc. Îndreptându-se spre o intervenție în zona Palas, privirea lui a fost captivată de strigătul de disperare al unui cetățean.

Cu spirit civic exemplar, Ștefan Moșuc nu a ezitat și a mers imediat la locul solicitării. În acel moment, a devenit legătura dintre viață și moarte pentru bărbatul aflat în suferință. Înțelegând gravitatea situației, l-a preluat rapid și l-a transportat de urgență la spital. Numai acolo a devenit evidentă amploarea tragediei care a fost evitată. Datorită intervenției rapide și hotărâte a lui Ștefan Moșuc, pacientul a primit șansa unei noi zile.

Originar din comuna Farcașa, județul Neamț, Ștefan Moșuc, în vârstă de 31 de ani, are o experiență de 6 ani în cadrul Poliției Locale, departamentul circulație rutieră. Această misiune nu este însă prima sa aventură de acest gen. Este deja cunoscut pentru implicarea sa în comunitate, fie că a fost vorba despre ajutorarea unui copil pierdut sau despre sprijinirea unui om grav bolnav. În fața fiecărei situații critice, eroul nostru iese la iveală și gestionează cu calm și hotărâre, dovedind că devotamentul său față de binele comunității nu are limite.

„Eram în timpul serviciului, chiar spre finalul turei de dimineață. Am primit o adresă în zona Palas, deoarece era un camion blocat la zona de aprovizionare. În momentul când am ajuns la fața locului, am observat, în stația de autobuz de la Sala Polivalentă, un domn care gesticula după ajutor. Nu m-am mai dus la adresă, am anunțat la dispecerat că avem o problemă și trebuie să vedem ce este acolo.

După ce ne-am apropiat am constatat că persoana respectivă nu putea vorbi foarte bine, dar am înțeles că solicitase o ambulanță, însă i s-a transmis că nu este niciuna disponibilă și trebuie să mai aștepte. În momentul acela ne-am oferit să îi oferim primul ajutor, iar el ne-a specificat de o boală la inimă. După care l-am urcat în mașină și am plecat de urgență spre Spitalul «Sf. Spiridon»”,

povestește Ștefan Moșuc, polițist local.

Bărbatul de 37 de ani, angajat al Penitenciarului Prahova, suferă de tahicardie, iar dacă nu ar fi ajuns de urgență la spital, risca să moară. Astfel, decizia echipajului de poliție de a interveni în acest caz s-a dovedit cea corectă, iar viața unui om a fost salvată.

„După ce am ajuns la spital, am urmat toată procedura cu identificarea, atunci am descoperit și noi că el este polițist de la Penitenciarul Prahova și că suferă de tahicardie. În weekendul respectiv, din câte știu, a fost o conferință cu cadrele MAI din toate domeniile și el de asta a fost prezent în Iași. El nu prea mai putea vorbi și a spus medicamentul de care are nevoie, atunci, medicii l-au preluat imediat și l-au tratat. Ne-au spus cadrele medicale că, dacă nu i se administra această injecție, putea să moară. Bineînțeles că ne-a cuprins o senzație de fericire pentru că am reușit să intervenim la timp.

L-am lăsat pe mâna medicilor, am făcut raportul, iar după ne-am întors la adresa inițială, cu camioanele, și am rezolvat problema. Chiar și domnii de pe camioane ne-au întrebat unde am dispărut, că ne văzuse că veneam spre ei înainte. Am primit mari mulțumiri și recunoștință de la polițiștii din Penitenciarul Prahova”,

a mai adăugat Ștefan Moșuc, citat de presa ieșeană.

sursa: observatornemtean.ro

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate