Eveniment GRAV: bărbat în stare de inconștiență, intubat după ce a fost prins între o nacelă și o grindă metalică, pe șantier

Pompierii de la Detașamentele Bradu și Pitești au intervenit cu o autospecială de descarcerare și două ambulanțe SMURD, în localitatea Căteasca, satul Catane, în cazul unei persoane de sex masculin a rămas blocată între o nacelă și o grinda metalică.

Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 33 de ani, care a fost găsită în stop cardio respirator, coborâtă din nacelă. Echipajele medicale au efectuat manevre de resuscitare victimei, iar aceasta a răspuns eforturilor salvatorilor. În momentul de față persoana prezintă funcții vitale, este inconștientă, intubată și este transportată la spita, a transmis ISU Argeș.

Potrivit IPJ Argeș, iată cum s-a produs nefericitul eveniment:

În ziua de 02 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat ar fi fost prins între o nacelă și o grindă metalică, pe un șantier din localitatea Căteasca. La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Căteasca, precum și din cadrul Poliției Orașului Topoloveni. Din primele verificări, s-a stabilit că un bărbat de 33 de ani, din Hârsești, anjagajat al unei societăți de construcții, în timp ce efectua lucrări la acoperișul unei hale, în localitatea Căteasca, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a fost prins între nacela pe care o manevra și o grindă metalică. Bărbatul a fost stabilizat de către echipajele medicale ajunse la fața locului și a fost transportat la spital. Cu privire la eveniment, a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 196, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Vezi mai multe știri pe Știri Naționale.

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate