Eveniment important la Piatra-Neamț, pe 23 martie. APEL UMANITAR pentru testarea gratuită a unor femei din medii defavorizate

În luna dedicată femeilor, Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, împreună cu partenerii care s-au alăturat acestui demers, va oferi un important dar pentru mai multe femei care provin din medii defavorizate.

În cadrul unui eveniment care va avea loc la Piatra-Neamț, pe 23 martie, 20 de femei vor beneficia de screening gratuit Papanicolau/HPV, având în vedere explozia de cazuri oncologice de acest tip în România. E important ca din ce în ce mai multe femei să aibă acces la această testare pentru prevenirea sau depistarea precoce, dacă este cazul, a cancerului genital.

Pentru buna organizare a acestui eveniment de la Piatra-Neamț este nevoie de suma de 6.000 de lei aferentă costurilor testelor pentru cele 20 de femei fără posibilități financiare. Restul costurilor legate de eveniment sunt susținute din donații, sponsorizări și cu sprijinul partenerilor Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț.

Cei care doresc, o pot contacta pentru mai multe detalii pe Carmen Suciu, asistent social (Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț) la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Puteți dona în conturile de mai jos cu mențiunea „teste Papanicolau HPV” (suma necesară 6.000 lei)

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Luna martie este luna în care începe primăvara și probabil ziua în care Dumnezeu a creat speranța a fost și cea în care a zămislit primăvara.

La început de primăvară și în luna martie, dedicată femeii în special, ne-am gândit să aducem un plus de bine acestor doamne pentru că am creat evenimentul din 23 martie ce va fi organizat la Central Plaza, începând cu orele 17.00, un eveniment în care doamnele vor avea parte de un test recoltat, Papanicolau și HPV. O parte din aceste doamne vin din medii defavorizate și nu au posibilitatea de a-și permite aceste teste.

Având în vedere că în România este o explozie de cancere, în special la femei, cum este cancerul de col uterin, ne-am gândit să venim în ajutorul lor, creând acest eveniment și îmi doresc ca toate aceste 20 de femei testate să fie sănătoase și să continuăm acest eveniment în fiecare an și să devină o tradiție pentru ca doamnele fără posibilități să fie testate.

a declarat Carmen Suciu, asistent social – Asociația Născută Înger Piatra-Neamț

În sprijinul acestei campanii de prevenție și conștientizare a venit și DSP Neamț, prin caravanele medicale cu ajutorul cărora s-au recoltat gratuit astfel de teste și în județul nostru.

Ne dorim să venim și noi în sprijinul acestor caravane și femei care au nevoie de ajutorul nostru întotdeauna.

Pentru buna desfășurare a acestui eveniment avem nevoie de fonduri pentru a plăti materialele medicale consumabile ale acestor teste care vor fi livrate de laboatoarele MedLife București.

Testarea va fi făcută de domnul dr. Rugină Cosmin și soția dumnealui, dr. Viviana Rugină. În ajutor au venit Micromedica și domnul Ștefan Botez, laboratoarele MedLife și doamna Mădălina Roca, cu sala de la Central Plaza și tot ce implică acest eveniment ca și organizare.

Ne dorim să vină cât mai multă lume, pentru că vom avea specialiști care ne vor vorbi despre eventualele diagnostice oncologice, virusul HPV, cancerul de col uterin, genital în general. Vom avea psihologi care vor fi alături de noi să ne ajute să înțelegem ce se petrece în mintea unui om care primește un astfel de diagnostic de cancer și vom avea oameni care vor pune întrebări, vor ști că  nu sunt singuri, vom avea un studiu de caz pe care îl vom prezenta, care cu ajutorul vostru, al tuturor, și al specialiștilor, am fost părtași la salvarea acestei vieți.

Pentru acest lucru ne trebuie să plătim pachetul de 20 de teste care se ridică la suma de 6.000 de lei.

a mai declarat Carmen Suciu

Urmăriți și:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate