Evenimente în aer liber dedicate împlinirii a 112 ani de existență a Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț

În cadrul zilelor Colegiului Național „Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț, cu ocazia împlinirii a 112 ani de existență a instituției, conducerea colegiului, având susținerea companiei Merlins Beverages din Piatra-Neamț, organizează două evenimente culturale, după cum urmează: 

– Miercuri, 25 mai, de la ora 18:30, va avea loc un concert de vioară clasică și vioară electrică susținut de reputatul violonist Sabin Laviniu Penea. Veți avea ocazia să cunoașteți un muzician cu adevărat complex, care abordează o gamă largă de stiluri muzicale, de la muzică clasică la jazz, de la muzică veche la rock și electronică, în misiunea sa de a prezenta publicului vioara ca un instrument actual și complex, care își poate găsi locul în orice context.

El va oferi un concert de vioară inedit, ce va cuprinde atât muzica lui Johann Sebastian Bach sau a lui George Enescu, dar și adaptări după piese pop iconice ale ultimilor 60 de ani, de la The Doors la Billie Eilish, realizate cu vioara electrică și tehnici de “looping”.

În stilul deja consacrat, violonistul va oferi explicații și anecdote, astfel încât publicul să aibă contextul și informațiile necesare pentru a putea naviga cu succes prin cele aproape 4 secole de muzică ce vor fi acoperite în acest concert.

– Joi, 26 mai, de la ora 18:30, se va desfășura un spectacol de muzică veche românească susținut de ansamblul cameral de muzică veche Anton Pann, în amintirea profesorului emerit BORIS ALEXIANU. Veți fi parte a unui experiment artistic inedit, intrând în povestea muzicală plină de culoare și parfum prin care ansamblul cameral vă va purta în perioada prințului Cantemir și a muzicii clasice de curte, în perioada muzicii vechi – orășenească și sătească – a sec. al XIX-lea, trecând sonor și prin Grecia și Turcia – prilej de explorare a sonorităților unice care definesc acest fascinant spațiu mediteraneean.

Deslușirea limbajului și al trăsăturilor specifice acestei muzici va fi realizată de către Constantin Răileanu.

Evenimentele se vor desfășura în aer liber, în curtea Colegiului Național “Calistrat Hogaș”, Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate