Evoluție excelentă a sportivilor Bassai-Dai la Cupa României

Sportivii karatiști legitimați la CS Bassai-Dai de pe Valea Muntelui au participat în acest weekend la una dintre cele mai mari competiții naționale anuale de karate – Cupa României, anul acesta comasată cu Cupa Palatul Copiilor, singura competiție de karate pentru copii recunoscută și sprijinită de MTS. Desfășurat la Sala de Sport Horia Demian din Cluj-Napoca, evenimentul a reunit 870 sportivi cu vârste cuprinse între 6 ani și 50 ani, de la 56 de cluburi afiliate Federației Române de Karate WUKF, cu un număr impresionant de 1940 de intrări în concurs.

Karatiștii Bassai-Dai au reușit să ocupe locuri fruntașe, clasându-se între primii 5 la majoritatea probelor. Cea mai bună evoluție a avut-o Sophia Berbeneciuc din Borca, terminând pe locul 2 la kata și pe locul 4 la kihon, în timp ce ceilalti sportivi ai lotului au reușit să ajungă în finale atât la kata, cât și la kihon și kumite individual.

Competiția Cupa României a fost un test în ceea ce privește cunoștințele acumulate, atât pentru sportivii începători după o vacanţă lungă şi binemeritată, dar şi pentru sportivii selectaţi pentru a participa la competițiile internaționale la care urmează să participăm în perioada următoare: în luna septembrie Grand Prix Poland ce se va desfășura în Varșovia, în noiembrie Campionatul European de Karate WUKF de la Antibes din Franţa, iar în decembrie Cupa Campionilor Europeni ce va avea loc la Cluj. Avem alături sponsori, oameni care cred în noi și în ceea ce facem și care ne sprijină ca sa putem participa la aceste evenimente sportive importante. Urmează o perioadă de antrenamente intensive pentru că vreau să facem o figură frumoasă la toate competițiile.” a declarat antrenorul Mihail Popa.

Rezultatele excelente ale sportivilor Bassai-Dai, obținute în ultima perioadă, au fost remarcate și de MOL România și Fundaţia pentru Comunitate. Un juriu de specialitate a selectat echipa de lot în comunitatea premianților la categoria Sport, în cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, ediția a 18-a, 2023. Mai mult, MOL Romania și Fundaţia pentru Comunitate vor sponsoriza participarea karatiștilor Bassai-Dai la Campionatul European WUKF din Franța.

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate