Exemplu de „AȘA NU”: Bărbat cu permisul anulat de 12 ani și fără poliță RCA, depistat de polițiștii nemțeni

La data de 6 iulie a.c., în intervalul orar 14:00-16:00, polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție Crăcăoani și Urecheni, alături de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, de jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și de polițiștii locali au continuat acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a consumului de substanțe psihoactive, pentru prevenirea faptelor generatoare de accidente rutiere, depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.

În cadrul acțiunii, au fost legitimate aproximativ 100 de persoane, au fost verificate 70 de autovehicule și au fost efectuate testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

În urma acțiunilor și controalelor desfășurate, polițiștii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 7.700 de lei.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii constatat o infracțiune la regimul rutier.

Din totalul abaterilor constatate, 17 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 3 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative.

***

Totodată, la data de 6 iulie a.c., în intervalul orar 06:00-22:00, polițiștii Biroului Rutier Piatra-Neamț au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii și respectarea regimului legal de viteză, în mediul rural.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost constatate un număr de 46 contravenții, 28 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 abateri ale pietonilor, 3 conducători auto fiind depistați conducând sub influența alcoolului.

Pentru abaterile constatate polițiștii au reținut 15 permise de conducere.

***

Și în municipiul Roman, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman, alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și polițiștii locali au acționat pe raza municipiului Roman, fiind efectuate verificări la 8 societăți comerciale.

Polițiștii au legitimat aproximativ 70 de persoane, fiind verificate 26 de autoturisme și efectuate 25 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale.

Acțiunile pentru liniștea și siguranța cetățenilor, vor continua și în perioada următoare.

Exemplu semnificativ:

La data de 6 iulie a.c., în jurul orei 15:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, ce se  deplasa pe DJ 155I, în localitatea Petricani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din aceeași localitate avea permisul anulat din anul 2011, iar autoturismul în cauză nu avea poliță RCA.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pentru lipsa RCA conducătorul auto fiind sancționat contravențional.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate