Explodează mămăliga liberală? Liberalul Florin Hopșa, dezvăluiri din culisele PNL Neamț

În ultimele zile, aripa liberală, loială lui Mugur Cozmanciuc, fost președinte al PNL Neamț, a fost puternic deranjată de o serie de afirmații făcute în cadrul unei emisiuni la care a participat actualul președinte al PNL Neamț, George Lazăr. Deși cei care au reacționat prin diverse postări pe rețelele de socializare nu au oferit un nume concret, se lasă să se înțeleagă că ar fi vorba de o răzmeriță îndreptată împotriva actualei conduceri a PNL Neamț.

De departe, cea mai dură reacție a avut-o consilierul județean Florin Hopșa, apropiat al lui Mugur Cozmanciuc și mazilit de noua conducere liberală de la Neamț. Acesta face acuzații de blat PNL-PSD și trădare.

Trebuie menționat că Florin Hopșa nu a fost doar un activist al PNL Neamț, ci vârful de lance al PNL Neamț. Era liberalul care se contra la aproape fiecare ședință de consiliu județean cu Arsene. Era liberalul care ”mânca PSD-iști pe pâine”. Era unul dintre cei mai activi și muncitori liberali în campaniile electorale.

Din păcate pentru PNL Neamț, Hopșa și alți liberali cunoscuți au ales să se întoarcă cu spatele la PNL. Nu știm, sau dacă știm îi lăsăm pe ei să spună când vor dori, ce lucruri atât de rele s-au putut întâmpla în PNL Neamț încât liberali adevărați, precum Hopșa, să ia decizii atât de radicale și să ajungă la convingerea că PNL Neamț nu mai este o cale pentru ei.

Din păcate, Hopșa și alții din PNL care au ales să se întoarcă cu spatele la PNL Neamț sunt doar începutul. Cei mai mulți din PNL Neamț care sunt cu bagajele făcute să treacă la PSD sau alte partide stau cuminți până se va ajunge în pragul alegerilor, când vor saluta partidul din mers.

De ce nu pleacă de pe acum, dacă s-au săturat? Dintr-un motiv oribil și inacceptabil pentru o țară civilizată. Le e frică să nu li se fabrice dosare penale care să-i scoată din jocul politic, pentru că odată ce ți s-a fabricat un dosar penal plin de minciuni durează ani de zile până ce se termină și se dovedește că ești nevinovat, ani de zile în care unui politician anchetat penal îi scad dramatic șansele să mai fie reales. Foarte urâtă această practică a actualei conduceri a PNL Neamț de a hăitui oamenii cu dosare penale, dar din păcate ea este o realitate care va fi puternic decontată de PNL Neamț la alegeri. Nici nu își închipuie PNL Neamț câți oameni anchetați degeaba de DNA sau alte instituții la inițiativa președintelui PNL Neamț, George Lazăr, așteaptă momentul în care să contribuie cu tot ce pot ei la falimentul politic al PNL Neamț și anul 2024 cu cele 4 runde de alegeri va fi momentul perfect pentru acești oameni.

Revenind la subiectul articolului, publicăm mai jos mesajul integral al lui Florin Hopșa, cu mențiunea că unele aspecte relatate pot avea un impact emoțional ridicat. Pentru o corectă informare a opiniei publice, chiar dacă e să îl suspectăm de sinceritate pe Florin Hopșa, și dumnealui ar trebui să explice mai bine aderarea la valorile social-democrate din fotografia alăturată și să vină în completarea declarațiilor cu probe și lămuriri.

De Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie 2024 – un om fără Dumnezeu, căruia oamenii din județul Neamț îi spun Prăfuleț sau Ierbivorul (liber la interpretări) s-a trezit din beție și a început să vorbească, la o emisiune TV, de blaturi politice inventate, care ar fi fost făcute de alții!

Însă a uitat să menționeze că el este cel care s-a pus în genunchi în fața lui Ionel Arsene (fostul președintele PSD Neamț) ca să-l ajute atunci când era prefect să ajungă președintele PNL Neamț. A avut discuții pe aceeași temă și cu președintele PNL Florin Câțu (premierul României la acel moment).

Ulterior când a fost schimbat din funcția de Prefect, în urma negocierilor politice care s-au dus la nivel central, s-a dus din nou la Ionel Arsene să predea PNL Neamț, de tot, la PSD. De ce? Ca să își păstreze funcția de prefect. A promis că el renunță să își susțină colegii liberali în Neamț, inclusiv la alocări de fonduri pentru primarii liberali, pentru a-și dezvolta comunitățile locale. Lucru care s-a observat la prima repartizare de sume de la Consiliul Județean Neamț când mai mulți primari, nu au primit sprijin și susținere, drept urmare s-au ales cu suma de ZERO lei.

De această abordare m-am dezis și nu am participat la acel vot. Drept urmare am fost sancționat cu avertisment și am devenit persoana non grata în PNL Neamț.

Predarea PNL-ului la PSD s-a practicat în Neamț și în perioada 2012-2014, când exista alianța USL, când mentorul lui Dorinel Ursărescu a negociat ca el să coordoneze două societăți – Drupo, cu control integral, și ApaServ, cu control parțial. Probabil de acolo a învățat meseria de trădător.

Cum poti sa vorbesti de blaturi facute de fosta conducere când cele mai bune rezultate obținute de PNL NEAMȚ- 37% în 2016 și 34% în 2020 sunt cele mai bune rezulate luate de PNL în Neamț după Revoluție?

a declarat Florin Hopșa

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate