Expoziție Cristian Petrescu, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de artă decorativă semnată de Cristian Petrescu, pe simezele Sălii Cupola, în perioada 21-30 iunie 2022. Vernisajul va loc miercuri, 22 iunie, de la ora 17:00, iar prezentarea va fi făcută de Valentin Andrei.

„Din copilărie am îndrăgit poveștile fantastice și literatura S.F., iar mai târziu am încercat să ilustrez aceste fantezii prin tehnici diferite, de la grafică la forme în relief.

Formarea mea ca sculptor, sub îndrumarea profesorului Clement Pompiliu, m-a ajutat să dau fanteziilor forme și structuri palpabile. Așa au apărut măștile și panopliile de acum, confecționate din materiale reciclabile, utilizând tehnici de butaforie învățate în teatru.

Mai târziu am descoperit tehnica Steampunk și am încercat să o înțeleg și să o aplic în realizarea obiectelor decorative.

Ornicele pe care le expun sunt realizate după adânci meditații și combină reliefurile cu mecanisme de ceasornic.

Prin grafică încerc să-mi exprim fanteziile și stările prin tehnici învățate în școală s-au în practică“, a precizat Cristian Petrescu.

Cristian Petrescu

Absolvent al Liceului de Artă din Bacău, Secția Desen-Sculptură.

Vitrinier la UJCM Neamț și la librăriile Bibliopolis.

Pictor-butafor la Teatrul Tineretului Piatra Neamț.

A realizat grafică de carte, ilustrații la cărți de poezie, coperte de carte pentru diverse edituri, caricaturi, care au apărut în diferitepublicații.

A avut expoziții personale la Teatrul Tandem, cafeneaua Rawissant, Hotel Central Plaza și alte locuri.

Are lucrări în colecții personale din Franța, SUA, Israel.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate