FAKE GROSOLAN despre turismul din Neamț

În ultima perioadă au început să circule statistici false referitoare la turismul din Neamț. Nu cunoaștem identitatea persoanelor responsabile pentru aceste raportări eronate, dar cel mai probabil este vorba despre un individ total incompetent și lipsit de cunoștințe elementare în domeniul turismului. În cadrul acestui fals top al județelor vizitate de turiști în luna mai, județul Neamț, cu aproximativ 22.000 de turiști, este plasat în fața județului Harghita, care, se presupune, ar fi avut doar circa 19.000 de turiști.

Oricine dispune de cunoștințe minime în domeniul turismului știe că în luna mai, în Harghita, sute de mii de oameni participă câteva zile la un eveniment religios. În perioada menționată de statisticile false, în Harghita, în Miercurea Ciuc, un oraș cu aproximativ 38.000 de locuitori, au luat parte la sărbătoarea religioasă despre care am vorbit anterior, nu mai puțin de 300.000 de persoane. Prin urmare, peste 250.000 dintre aceștia puteau fi considerați turiști.

Nu știm cât de proști cred unii că sunt nemțenii, dar să scoți un sondaj al turismului în care să pui Neamțul în fața Harghitei, unde la un singur eveniment vin turiști cât într-un an la Neamț, este o minciună grosolană.

Concluzia este una singură: cine a tras sforile pentru ca în acest sondaj județul Neamț să fie înaintea județului Harghita, astfel încât să se laude asemenea vremurilor comuniștilor cu raportări umflate, demonstrează incompetență. Nu poți să pretinzi că ai experiență în turism, să dorești să falsifici date statistice și să comiți o eroare elementară de acest gen: să plasezi județul Neamț în fața Harghitei. În Harghita, cu ocazia Rusalilor, Guvernul Maghiar pune la dispoziția pelerinilor garnituri de tren speciale care vin la Miercurea Ciuc, unde sosesc peste 100.000 de pelerini catolici din toată țara. Este evident că acest top este falsificat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate