Fără cuvinte: Oamenii din cartierul Văleni nu pot ieși din case decât cu cizme de cauciuc (VIDEO)

Pentru cei din administrația locală, e posibil ca ziua de duminică, 3 septembrie, să fi fost una liniștită. Pe noi ne-au bombardat oamenii din cartierul Văleni cu mai multe telefoane referitoare la o situație cu care se confruntă de două luni, spun ei.

Mai multe locuințe sociale din Văleni stau în apa care iese din canalizare. Oamenii nu pot ieși sau intra în case decât cu cizme de cauciuc, mirosul este greu de suportat, se prefigurează un focar de infecție, iar degradarea construcțiilor din cauza apei care băltește constant este deja vizibilă.

Deși noi nu avem atribuții în desfundarea canalizărilor și vidanjări, oamenii spun că presa e ultima lor salvare, după ce au făcut mai multe sesizări acolo unde au crezut ei că pot primi sprijin.

Am fost la fața locului și puteți vedea cum arată o zi de duminică și orice altă zi a săptămânii pentru acești oameni. Dacă ar fi fost o situație apărută ieri-azi, era de înțeles, că nu mai are nimeni așteptarea ca în România problemele oamenilor de rând să se rezolve imediat. Ceea ce nu înțelegem este cum e posibil ca de atâtea săptămâni nimeni dintre cei care se ocupă cu administrarea locuințelor sociale să nu fi aflat/văzut ce se întâmplă în Văleni. Același lucru îl putem spune și despre consilierii locali, care pun piciorul prin aceste zone doar dacă e an electoral, și, în general, despre toți cei care își amintesc că există oameni în Văleni doar când au nevoie de voturile lor.

Probabil că în sfânta zi de Luni, când revine lumea la birouri, va afla cineva și de situația din Văleni și se va scoate apa cu o vidanjă, tratând efectul, nu și cauza.

Sugerăm, totuși, administrației acestor locuințe sociale să ia exemplul asociațiilor de locatari din oraș care au un fel de contracte de mentenanță cu diverse firme private care în schimbul unei taxe infime pe lună de la fiecare familie, taxă trecută în întreținere, asigură intervenție gratuită și rapidă în orice zi a săptămânii pentru acest soi de probleme, fără să mai fie nevoie ca oamenii să sune pe la diverse instituții și firme ale statului și să fie trimiși de la Ana la Caiafa.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate