Fără o lucrare făcută cu simț de răspundere, asfaltul de pe bulevarde se va lăsa. Timpul va arăta dacă avem sau nu dreptate (VIDEO)

Lucrarea de înlocuire a conductei de apă de pe bulevardul Traian și de pe Bulevardul Decebal era una absolut necesară și este benefică pentru pietreni. Cu toate acestea, lucrarea a presupus tăierea plăcilor din beton de sub asfalt, iar în acest moment peste țeavă e doar pământ. Peste acest pământ care ar trebui foarte bine compactat, ar trebui să vină o nouă placă din beton, conectată la plăcile rămase de pe vremea lui Ceaușescu, pline și ele de fisuri, dar aceasta e cu totul altă discuție.

A apărut, în acest sens, o problemă. Proiectul culoarelor de mobilitate nu a prevăzut faptul că înlocuirea conductei trebuia efectuată, iar această placă din beton armat care trebuie așezată peste noua țeavă e o schimbare de soluție tehnică, foarte costisitoare.

Sursele noastre spun că e mare agitație în primărie cu privire la modul în care ar trebui să se implementeze această soluție. Pe de o parte, lucrarea aceasta de montare a unor plăci din beton ranforsate ar trebui scoasă la licitație, pe de altă parte s-ar dori să nu se întâmple acest lucru și să se pună doar plăci simple din beton, fără armătură, prin dispoziție de șantier. Sunt și oameni care nu vor să își asume prin semnătură niște lucrări care i-ar putea „invita” la sediul DNA.

Dacă betonul nu va fi armat, specialiștii consultați de noi spun că într-un termen relativ scurt, să spunem 2 ani, asfaltul se va lăsa, făcând banda pentru autobuze impracticabilă.

Bineînțeles, reiterăm ideea că NU suntem specialiști, emitem doar niște opinii în baza consultării unor oameni care știu ce înseamnă infrastructura rutieră și, în final, timpul va arăta dacă avem sau nu dreptate. Noi sperăm că se va respecta legea și că se va face administrație în interesul cetățenilor din Piatra-Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate