[FĂRĂ OBRAZ/ Păstrăveni- Neamț] Mortăciuni și deșeuri fel de fel, aruncate în natură. Garda de Mediu a fost chemată

Din păcate, problema gunoiului aruncat aiurea rămâne una de actualitate în foarte multe localități din Neamț. Ultimul exemplu vine din comuna Păstrăveni, unde până și Garda de Mediu și-a făcut apariția.

Canapele stricate, mortăciuni, pampersi folosiți și alte lucruri cu forme diferite și mirosuri deosebite au fost cărate și aruncate la marginea satului Rădeni și a pădurii.

N-a scăpat curat nici drumul spre canton, deși este frecventat constant (sau așa ar fi logic) de către paznicul pădurii.

Dar nimeni nu a văzut nimic. Nimeni nu știe cine aruncă deșeurile acolo.

Un locuitor din comună a făcut sesizări peste sesizări, dar până nu au venit la fața locului cei de la Garda de Mediu, nimeni nu a luat nicio măsură, nici măcar pentru igienizarea zonei cu pricina.

Deșeurile au fost aruncate la marginea satului, la limita dintre domeniul public și domeniul silvic administrat de Ocolul Văratec. S-a apelat la sprijinul primăriei pentru a igieniza zona respectivă. Acțiunea a avut loc recent, cu beneficiarii de ajutor social. Ne-am organizat și le-am strâns. În momentul de față, zona este igienizată.

Sperăm ca cetățenii să înțeleagă și să nu mai arunce gunoiul în locuri nepermise„, a declarat primarul Anton-Nicolai Gorea pentru ZiarTarguNeamt.RO.

Noi am traduce cuvântul „cetățeni” cu oameni fără obraz, fără pic de rușine și de educație în ceea ce privește mediul înconjurător. Oameni, din păcate, rămași neidentificați și nesancționați.

Comuna Păstrăveni este monitorizată video, dar camerele de luat vederi care supraveghează străzile nu au surprins nicio activitate „dubioasă”… „Au fost verificate și nu s-a observat nimic suspect. Presupunerea ar fi că anumiți cetățeni aruncă gunoiul direct din grădini în zona respectivă, dar fără dovezi nu poate nimeni să îi sancționeze„, ne-a precizat primarul de Păstrăveni.

Ce nu înțelegem noi și tare ne-am dori ca cineva să ne lămurească este următorul fapt: de ce atât de mulți oameni, din diverse localități din Neamț, se obosesc să ducă gunoiul și să-l arunce în locuri nepermise, de obicei în natură, dacă toți beneficiază oricum serviciul de salubrizare, deșeurile reziduale și cele menajere fiind periodic ridicate… din poartă în poartă?!

Andreea Trăsnea

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate