Festivitate la sediul Inspectoratului Școlar: CECCAR premiază elevii nemțeni!

Miercuri, 10 mai 2023, la sediul ISJ Neamț au fost premiați câștigătorii etapei județene a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, care a avut loc la 28 aprilie, la sediul Liceului Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra Neamț.

Elevii claselor a XI-a din învățământul preuniversitar au avut ocazia să concureze în competiția organizată de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare județene, cu colaborarea Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și a Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București. Concursul, aflat la prima ediție, este dedicat elevilor de liceu, din clasa a XI-a, filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.

10 liceeni, reprezentanți ai Colegiului Tehnic „Petru Poni” din Roman, ai Liceului Economic „Alexandru Ioan Cuza” din Piatra Neamț și ai Colegiului Tehnic „Miron Costin” din Roman, au participat la faza județeană.

Festivitatea de premiere a elevilor a avut loc în prezența inspectorului școlar general, Florentina Luca-Moise, a președintelui Consiliului CECCAR Filiala Neamț, Magdalena-Violeta Iftode, a directorilor celor trei licee și a cadrelor didactice.

„Astăzi am fost gazda unui concurs prin care susțin relansarea filierei tehnologice din cadrul liceelor nemțene. Concursul de cultură și educație financiar-contabilă care se adresează elevilor de clasa a XI-a liceu, filieră tehnologică, mi-a oferit contextul potrivit de a încuraja, susține și felicita un nou segment al tinerei generații.

Florentina Moise, inspector școlar general, și Răducu-Adrian Păduraru, vicepreședinte al CJ Neamț

Felicitări, dragi liceeni! Ați demonstrat astăzi că sunteți competitori și câștigători!

Mulțumim partenerilor noștri din Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România! Ne-ați arătat că știți să susțineți performanța nemțeană!

Mulțumesc domnului prefect al județului Neamț, Adrian Niță, și domnului vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, Păduraru Răducu-Adrian, pentru că sunt mereu alături de școlile nemțene!”, a declarat Florentina Moise, inspector școlar general.

CECCAR a premiat performanța la nivel județean prin oferirea de diplome și premii în bani, astfel : Premiul I: 700 lei, Premiul II: 500 lei, Premiul III: 300 lei, Mențiuni: cate 200 lei.

Din partea CECCAR Filiala Neamț au fost oferite diplome Inspectoratului Școlar Neamț, liceelor, inspectorului școlar de specialitate, directorilor de licee, profesorilor de clasă și membrilor comisiei de organizare, în semn de apreciere a colaborării interinstituționale pentru dezvoltarea sistemului educațional din România și a implicării în formarea de noi generații de profesioniști. Totodată, elevii care s-au înscris în această competiție au primit certificate de participare.

Primii doi elevi clasați la faza județeană s-au calificat la etapa națională a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă, care se va desfășura la București. Le urăm succes!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate