Finanțare importantă pentru dotarea școlilor din Piatra-Neamț cu mobilier și echipamente IT moderne

Astăzi, 26 iulie, la Palatul Victoria, primarul Andrei Carabelea a semnat pentru finanțarea unui proiect important în Piatra-Neamț în valoare de 39 de milioane de lei.

Aproape 600 de săli de clasă, inclusiv cele de la Palatul Copiilor, vor fi dotate cu echipamente digitale, mobilier, materiale didactice. 20 de laboratoare de informatică pentru diverse niveluri de învățământ, 14 laboratoare de științe, 38 de cabinete școlare, 7 ateliere de practică – toate, la școlile din Piatra-Neamț.

Proiectul va fi gata în septembrie anul viitor. Atunci, toate sălile de clasă de la școlile din Piatra-Neamț vor avea mobilier nou și echipamente IT. Prin acest proiect spunem stop investițiilor făcute din banii părinților și le oferim elevilor condiții moderne de învățat – așa cum e normal și cum trebuia să se întâmple demult. Nu din „fondul școlii”, din bani adunați de la părinți, ci din fonduri europene.

Îi mulțumesc doamnei ministru Ligia Deca și întregii echipe care a făcut ca acest program să funcționeze. Mulțumesc și echipei din Primărie care a elaborat proiectul, pentru profesionalism și atenția deosebită acordată: ne-am clasat pe locul 4 în clasamentul punctajelor pe municipii.

Este proiectul care încununează toate demersurile noastre din domeniul educației, începute în mandatul meu. Demersuri care vor continua.

a declarat primarul Andrei Carabelea

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate