Flăcările au răpit agoniseala de-o viață a unei familii din Ștefan cel Mare. Apel la solidaritate

Marți, 6 iunie, în jurul orei 10:50, pompierii au fost alertați cu privire la izbucnirea unui incendiu violent într-o gospodărie din comuna Ștefan cel Mare. Evenimentul a mobilizat resurse semnificative, iar forțele de intervenție au acționat rapid pentru a limita extinderea flăcărilor. La sosirea primelor echipe, incendiul cuprinsese deja anexele gospodărești și acoperișul locuinței, prezentând un risc crescut de propagare la o altă casă învecinată.

Pompierii și-au concentrat eforturile pentru a localiza și stinge flăcările, iar misiunea lor a fost una extrem de dificilă. Incendiul a distrus aproximativ 85% din acoperișul locuinței, anexele gospodărești pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, o cantitate de 10 metri cubi de lemn de foc, bunurile materiale din interiorul anexelor și, din nefericire, aproximativ 30 de păsări.

Conform anchetei preliminare, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost utilizarea focului deschis în spații neadecvate. Se pare că flăcările au fost declanșate accidental și au evoluat rapid, alimentate de vântul puternic, provocând pagube semnificative.

În urma evenimentului, proprietara locuinței, o femeie în vârstă de 70 de ani, a suferit un atac de panică. Echipajul medical SMURD prezent la fața locului a acordat asistență medicală de urgență, dar femeia a refuzat transportul la spital.

Incendiul devastator din comuna Ștefan cel Mare a mobilizat comunitatea locală în sprijinul familiei rămase fără agoniseala de-o viață. Primarul comunei, Sorin Ouatu, s-a deplasat la fața locului în cursul zilei de marți, 6 iunie, și a arătat prin intermediul unei filmări distrugerile provocate de incendiu. Familia a rămas fără acoperiș deasupra capului și nu mai are unde să locuiască.

Primarul a precizat că își va dona întreg salariul din această lună familiei afectate și a îndemnat la solidaritate. Cei care doresc să sprijine la reconstrucția gospodăriei pot contacta primăria comunei Ștefan cel Mare – Neamț pentru un efort coordonat.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate