Florentina Luca Moise: „Preocuparea pentru sănătatea copiilor – fizică, mentală, emoțională – este prioritatea mea nr. 1”

Pandemia de COVID-19 a generat un impact pluridimensional asupra creșterii și dezvoltării copiilor. Studiile internaționale în domeniu, dar și analizele exploratorii realizate la nivel național indică o serie de efecte nocive asupra stării de bine a copiilor cu posibile repercusiuni pe termen scurt, mediu și lung.

Anxietatea, depresia, izolarea, riscurile asociate utilizării excesive a internetului sunt doar câteva dintre efectele pandemiei de COVID-19 asupra copiilor. De aceea, vă anunț că derulăm în județul Neamț Programul Național „Din grijă pentru copii”.

Vorbim despre consiliere psihologică și psihoterapie pentru copiii identificați cu tulburări psiho-emoționale generate de pandemia de COVID-19 și nu numai. Copiii de până în 18 ani pot primi consultații gratuite, timp de 3 luni, de la specialiști acreditați de Colegiul Psihologilor din România, Filiala Neamț.

Așa cum le-am spus tuturor părinților cu care am stat de vorbă deja, preocuparea pentru sănătatea copiilor – fizică, mentală, emoțională – este prioritatea mea nr. 1.”, transmite Florentina Luca Moise, Director General în cadrul ISJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate