Florentina Moise, noul șef al Inspectoratului Școlar Neamț, a ajuns pe funcție prin competență și marmota învelea ciocolata

Publicația noastră a fost constantă în ceea ce înseamnă numirile politice în învățământ. Acum avem o nouă șefă la ISJ Neamț care, după cum postează aceasta pe Facebook, a ”preluat funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț!”, nu a fost pusă politic de PSD și marmota învelea ciocolata.

Din câte ne spune doamna Moise, domnia sa vine cu o mare experiență în spate, acumulată din poziția de director al Casei Corpului Didactic Neamț unde a ajuns, desigur, tot prin competență, nu prin apartenență politică, deoarece noi toți suntem născuți ieri și nu știm cum funcționează aceste lucruri.

Mai zice doamna Florentina Moise lucruri elevate și la final introduce ceva cu „așa să o ajute Dumnezeu”, de parcă Dumnezeu a pus-o pe funcție, nu PSD.

Față de alții puși cu mâna de partid pe scaunul de inspector șef, pe care i-am criticat, desigur, din păcate Florentina Moise nici măcar nu are demnitatea să își asume apartenența și sprijinul politic primit, neamintind nimic în frumoasa ei postare de PSD sau de cineva de la PSD care a pus-o pe funcție. Se prezintă ca un cadru didactic de carieră ajuns la apogeul împlinirilor profesionale pe un post pe care l-a câștigat prin muncă, cunoaștere și competență.

Noi sperăm din tot sufletul să ne înșelăm și să vedem un progres la Inspectoratul Școlar, să vedem măcar vreo cinci directori de școli, analfabeți, bețivi sau libidinoși care zboară din funcții sau să o vedem că dă afară măcar un angajat din Inspectorat care stă toată ziua pe rețelele de socializare și ia banii aproape degeaba. Să o vedem că face ceva bun pentru învățământul nemțean și cu siguranță vom aprecia activitatea dumneaei. Momentan este doar un alt șef de inspectorat pus politic și primul care nu își asumă acest lucru, nici măcar din respect pentru cei care au numit-o.
Și mai este ceva jenant. Este și primul șef de instituție din zona de educație-cultură care se prezintă intelectual cu o poză trucată, ca și cum ar fi într-o bibliotecă în care de fapt nu a călcat în viața ei.

Iosub Robert

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate