(FOTO) Activități educative ale polițiștilor la Școala Gimnazială Piatra-Șoimului

Ieri, 8 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au desfășurat activități educative în cadrul Şcolii Gimnaziale Piatra-Șoimului, pe linia prevenirii infracțiunilor contra persoanei și a reducerii riscului rutier.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere.

Astfel, elevii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranță.

De asemenea, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor le-au fost prezentate modalitățile de rezolvare a unor conflicte pe cale amiabilă și li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi și să-i trateze pe cei din jur cu respect.

Astfel, copiii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată şi responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Roznov

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate