FOTO/ Elevi și profesori, lecție despre trecut pentru prezent și viitor, la Sinagoga Meseriașilor din Târgu-Neamț

Vineri, 7 octombrie, la Sinagoga „Meseriașilor” din Târgu Neamț a avut loc o manifestare dedicată comemorării Holocaustului din România, „A ști și a nu uita, pentru a nu repeta”.

La manifestare au participat elevi și profesori de la cele trei licee din orașul Târgu-Neamț, dar și de la Școala Brusturi.

Domnul Marcel Grinberg a prezentat elevilor elemente de cultură și spiritualitate evreiască. Grație intervențiilor colegilor profesori, elevii au aflat semnificația Holocaustului, a ororilor celui de al Doilea Război Mondial.

Mulțumim colegilor profesori, Ioan Arsintescu și Diana Spiridon de la CT „Ion Creangă”, Adina Cucoș-Grigore, Ilie Valentina de la CN „Ștefan cel Mare”, Stejărel Istrate de la Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț, Ana Maria Lazăr de la Liceul Tehnologic Petricani, Traian Anton de la Școala Răucești, Mihaela Pavăl de la Școala Brusturi si Mihai Bălăoiu de la Scoala Grigore Ghica Targu Neamt.

Multumim colegilor și elevilor pentru prezenta și pentru lecția de istorie predată și învățată, transmite prof. Emanuel Bălan, director adjunct al Liceului Vasile Conta și președinte APD Club Târgu-Neamț.

Manifestarea dedicată comemorării Holocaustului a fost organizată de Liceul „Vasile Conta” Târgu-Neamț, Federația Comunităților Evreiești din România-Obștea Târgu-Neamț, APD Club Târgu-Neamț, APIN Neamț și ISJ Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate