FOTO: „În calitate de primar al comunei Borca, consider că este de datoria mea să intervin”

Ca urmare a ultimelor dezbateri ce au apărut în mediul online și care au ca subiect, printre altele, parte din activitatea administrației publice locale, în calitate de primar al comunei Borca, consider că este de datoria mea să intervin pentru a oferi câteva lămuriri pentru cei care au suspiciuni raportat la modul în care s-a desfășurat activitatea administrativă în ultimii ani.

2020 a fost anul în care înainte de a vă promite Dumneavoastră, mi-am făcut mie o promisiune, și anume că voi da tot ce ține de mine și poate de multe ori mai departe de mine, ca această comună și prin ea voi, oameni buni și simpli, să vă puteți bucura de un trai decent și de bune condiții de viață așa încât la finalul mandatului să pot ieși în fața Dumneavoastră cu fruntea sus și încântat de realizările noastre!

Au trecut aproape 4 ani, ani în care primarul comunei împreună cu aparatul de specialitate din cadrul UAT Borca și Consiliul Local Borca, care de fiecare dată a susținut tot ce a fost de interes pentru comuna noastră, au pus umărul pentru finalizarea următoarelor proiecte:

– Finalizare proiect extindere și dotare corp B din cadrul Liceului “Mihail Sadoveanu”- Borca;

– Finalizare proiect construire dispensar uman “Radu Manea” în comuna Borca;

– Achiziție microbuz școlar – 321.300 lei (fonduri din bugetul local);

– Conformare la scenariul de incendiu Liceul “Mihail Sadoveanu” corp B- 531.000 lei (renovare corp B liceu cu fonduri din bugetul local);

– Amenajare curte și zid de sprijin la corp “Atelier” din cadrul Liceului “Mihail Sadoveanu” Borca – 320.000 lei (fonduri din bugetul local);

– Amenajare piață de legume în comuna Borca – 178.000 lei (fonduri din bugetul local);

– Extindere rețea iluminat public în comuna Borca – 149.000 lei și prelungire iluminat public + înlocuire lămpi de iluminat în toate satele din comuna Borca (fonduri de la bugetul local);

– Reparații învelitoare corp B Liceul “Mihail Sadoveanu” Borca – 153.518 lei (fonduri de la bugetul local);

– Amenajarea Luncilor comunei Borca – 120.000 lei (fonduri de la bugetul local);

– Achiziție autoutilitară – 147.000 lei (fonduri de la bugetul local);

– Amenajare grup sanitar la Școala “Aurel Dumitrașcu” Sabasa – 117.000 lei;

– Modernizare strada “Vatra Satului” din sat Borca – 586.000 lei (fonduri de la bugetul local)

– Modernizare strada “Bisericii” din sat Madei și strada “Firideu” din sat Borca- 642.000 lei (fonduri de la bugetul local)

– Modernizare strada “Lătocului” din sat Borca – 149.000 lei (fonduri de la bugetul local);

– Resistematizare piață comunală în comuna Borca – 1.226.000 lei (fonduri de la bugetul local);

– Amenajare parc în sat Sabasa – 1.883.000 lei (fonduri de la bugetul local);

– Modernizare drumuri comunale în comuna Borca – 3.300.000 lei (fonduri de la bugetul local).

Pentru cât a mai rămas din acest an ne propunem pentru Dumneavoastră începerea/ ducerea la îndeplinire a următoarelor proiecte:

– Construire creșă în comuna Borca – (CNI);

– Hub bibliotecar – (PNRR);

– Modernizare drumuri sătești și pod peste râul Bistrița în satul Soci – 7.680.000 lei (“Anghel Saligny” – proiect finanțat în ianuarie 2024);

– Amenajare și modernizare centru civic în comuna Borca – 1.500.000 (buget local – începerea lucrărilor în primăvara anului 2024);

– Sistem de supraveghere video în comuna Borca și achiziția a două stații electrice – 731.000 lei (PNRR, Componenta 10);

– Achiziție microbuz școlar electric (PNRR, Componenta 15);

– Datări cu mobilier și materiale în școlile din comuna Borca – 3.165.000 lei (PNRR, Componenta 15);

– Restaurare monument istoric din centrul comunei Borca (fosta poștă) – 280.000 lei (fonduri de la bugetul local cu începerea lucrărilor în primăvara anului 2024);

– Modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Borca – 7.170.000 lei (AFIR – prin acest proiect se vor moderniza majoritatea străzilor din comuna noastră rămase neasfaltate).

Banii publici au fost întotdeauna cheltuiți cu maximă responsabilitate iar toate acestea sunt chestiuni transparente și verificabile.

Arterele principale ale societății au fost și vor fi crezul nostru altfel realitatea de astăzi nu ar fi aceeași.

Investim în educație pentru că suntem de părere că o societate fără educație nu există, mărturie fiind aici lucrările efectuate la școlile din comuna noastră.

Sănătatea comunității este primordială, de aceea există astăzi o clădire nouă care va servi în scurt timp acestui tip de servicii.

Este necesar însă să înțelegem că pentru o reușită în acest sens este nevoie de timp și resurse importante pentru a desfășura un act medical de calitate în acest imobil.

Nu a trecut o perioadă de timp considerabilă de la recepția acestei lucrări așa încât să se tragă concluzii cum că în comuna Borca sănătatea, domeniu de maximă importanță pt noi toți, este sfidată de către autoritățile locale.

Vă reamintesc faptul că în martie 2023 s-a semnat recepția acestei lucrări iar din acel moment căutam soluții în vederea dării în folosință spre binele cetățenilor noștri, a ceea ce înseamnă pentru noi toți, dispensarul “Radu Manea”.

Timpul, răbdarea, documentarea justă și deciziile bine gândite vor urca acest domeniu în fruntea comunei noastre așa cum se dorește de ani!

Întotdeauna a fost și va fi loc de mai bine însă când scopul este acela de a face bine iar dacă prin faptele mele am reușit să aduc comunei noastre o parte din ce are nevoie, înseamnă că împreună am făcut o treabă bună! Avem o comună minunată!! Să ne bucurăm și să prețuim tot ce avem și întotdeauna să facem tot ce ne stă în putință înspre binele comunității noastre!

Concluziile sunt la dumneavoastră!

Vă mulțumesc și în continuare vă doresc să fiți sănătoși, să aveți nădejde și liniște!

Cu respect,

Primarul comunei Borca,

Petrică Ruscanu

sursa foto si info: Primăria Borca – contact online

Vezi mai multe știri pe Ziar Bicaz

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate