FOTO/ Incendiu azi-noapte, la un gater din comuna Pipirig, Neamț

Azi-noapte, la ora 2:39, pompierii au fost înștiințați prin apel la 112 despre producerea unui incendiu la un operator economic (ce are ca domeniu de activitate prelucrarea lemnului) în localitatea Leghin din comuna Pipirig.

Forțe impresionante au fost mobilizate pentru localizarea și lichidarea incendiului: 37 de pompieri cu 8 autospeciale de stingere din cadrul ISU Neamț, plus membrii ai SVSU Pipirig, mijloace proprii de intervenție.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la mqi multe construcții în care se desfășurau diverse activități sper și clădirea administrativă P+M, cu posibilitatea propagării la centrala termică, uscătoare și depozite cu materii finite și bușteni.
Incendiul a fost lichidat la ora 09:50.

Au ars: construcții de pe amplasamentul operatorului economic pe o suprafață de aproximativ 1300 mp (hală gater, depozit cherestea, ateliere mecanice, clădire administrativă), 3 utilaje pentru încărcare cherestea, 250 mc de cherestea și documente, potrivit lt. Irina Popa, purtător de cuvânt al ISU Neamț.

Conform sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la un utilaj.

SVSU Pipirig a rămas cu autospeciala din dotare pentru monitorizarea zonei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate