[FOTO] Lucrări din lut, expuse la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț

La Seminatul Teologic de la Mănăstirea Neamț, elevii seminariști și-au expus lucrările din lut, în cadrul „Zilelor Mitropolit Veniamin Costachi”, ediția a V-a,  12-13 decembrie a.c.

Realizate la Lecția de meșterit, lucrările modelate din lut cu migală și creativitate au fost îmbogățite cromatic de către elevi, pe tema simbolurilor creștine: serafimul, crucea, peștele, păunul. Totul s-a petrecut sub îndrumarea instructorului coordonator,  meșterul popular Ionela Lungu din Humulești și a prof. Oana Grădinaru, colaboratoarea și diriginta clasei a X-a, Patrimoniu.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, meșterul popular Ionela Lungu a dorit ca elevii să-și pună amprenta proprie pe obiectul realizat, punând accent pe creativitate folosind ca bază cunoștințele acumulate la orele de Patrimoniu.

Expoziția a fost admirată de invitații de onoare prezenți la Simpozionul Național „Sfântul Paisie de la Neamț – interferențe spirituale, istorice și culturale”, de către cadrele didactice ai Seminarului, dar și de elevii seminariști. 

Această activitate este o urmare a parteneriatului dintre Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț și Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi „Mănăstirea Neamț. 

Educația artistică, respectul, creativitatea, spiritul de echipă,  toate acestea s-au regăsit în această manifestare expozițională. Mulțumim Părintelui Director Viorel Laiu pentru deschiderea către astfel de activități extracuriculare prin care tinerii se apropie mai mult de tradițiile noastre străvechi, transmit reprezentanții Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate